21. JUL 2018 • 14:21UDLAND

Svensk politi efterforsker 15 brande som påsat

Flere af de mange brande, som svenske brandmænd har måttet slukke, kan have været påsat, mener politiet.

Mens tørken og omskiftelig vind har gjort sit til at sprede de mange skovbrande i Sverige, tyder det også på, at flere af brandene kan have været påsatte.Det svenske politi efterforsker 15 brande, som skal være blevet påsat i Västmanland-byen Arboga. Det oplyser politiet til det svenske medie SVT.

– Vi vil gerne have tip om brandene, siger pressetalsmand Daniel Wikdahl til mediet.Allerede fredag indledte det svenske politi en efterforskning af syv mulige påsatte brande. Men byens brandvæsen måtte rykke ud igen natten til lørdag til i alt yderligere otte brande, som menes at være påsatte.Brandene er alle startet mindre end én kilometer fra hinanden.SVT skriver, at politiet har gjort fund, der tyder på, at brandene er stiftet af én eller flere gerningspersoner.Brandvæsnet har relativt let kunnet slukke brandene, og derfor har politiet afvist, at der sendes forstærkninger til området.- Det har vi ikke ressourcer til nu, men vi forsøger at sikre Arboga, der er altid et nærpoliti der, siger Daniel Wikdahl.

Sverige er lige nu hårdt plaget af skovbrande. Ifølge det svenske beredskab, er der lørdag morgen meldinger om 44 brande. Flere af dem er ikke under kontrol.Fire skovbrande betegnes som så voldsomme, at myndighederne ikke regner med, at de kan slukkes. Der arbejdes i stedet blot på at begrænse brandene, og brandvæsnet frygter, at et tordenvejr kan føre til nye brande i løbet af dagen.

De fire brande er beliggende i Fågelsjö/Lillåsen (Jämtland len i de nordvestlige Sverige), Kårböle (Gävleborg len i det centrale Sverige), Trängslet (Dalarna len i det centrale Sverige) og Brattsjö (Örnsköldsvik kommune i det centrale Sverige).

De svenske brandmyndigheder er spændt så hårdt for, at man har bedt om hjælp i EU og hos flere nabolande, herunder Danmark, til at håndtere de mange brande.

/ritzau/NTB

Mest læste