11. JUL 2018 • 16:53UDLAND

Putin og Macron blander fodbold og politik ved VM-finale

Macron og Putin kommer til at sidde på samme tribune, når Frankrig søndag spiller finalekamp ved VM.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, skal mødes med Ruslands præsident, Vladimir Putin, under sin tur til Moskva, hvor Macron søndag overværer Frankrig spille i finalen ved VM i fodbold.

Det siger en unavngiven kilde i det franske præsidentkontor.

Macron og Putin taler regelmæssigt i telefon og har mødtes i forbindelse med topmøder i løbet af det seneste år. Men der er store uenigheder mellem dem i spørgsmål om blandt andet krigen i Syrien og konflikten i Ukraine.Begge præsidenter kommer til at overvære finalekampen fra præsidenttribunen på det stadion i Moskva, hvor kampen spilles søndag.Tidligere onsdag sagde russiske embedsmænd til nyhedsbureauet RIA, at Putin og Macron formentlig skulle mødes i forbindelse med VM-finalen, hvor Frankrigs landshold møder enten England eller Kroatien.

Det er dog endnu ikke helt på plads, om mødet kommer til at finde sted i Kreml eller på stadion.

I modsætning til Macron har den britiske regering besluttet at boykotte fodbold-VM i Rusland og ikke deltage, hvis England skulle gå videre til finalen.

Briterne beskylder styret i Moskva for at være bag giftangrebet på den tidligere russiske dobbeltagent Sergej Skripal i marts.

Dagen efter søndagens VM-finale mødes Putin med den amerikanske præsident, Donald Trump, i Finlands hovedstad, Helsinki.

Mandagens møde bliver det første bilaterale møde mellem Trump og Putin./ritzau/AFP

SENESTE UDLAND

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

Mest læste

22. FEB 2019 • 14:18 FOR ABONNENTER

DBU-formand klar til genvalg i 2020

21. FEB 2019 • 22:45SPORT

Guldnål til Aarsballe-leder

21. FEB 2019 • 13:18SPORT

Pengeregn over idrætten