12. JUN 2018 • 07:14UDLAND

OVERBLIK: Dramatik op til møde mellem Trump og Kim

Kort tid efter at præsident Trump aflyste møde med Nordkoreas leder, blev mødetiden igen booket i kalenderen.

Et historisk møde mellem USA og Nordkorea fandt natten til tirsdag dansk tid sted i Singapore.

Op til mødet havde der været mange skiftende meldinger mellem den amerikanske præsident, Donald Trump, og den nordkoreanske leder, Kim Jong-un.

Først blev det aflyst, og senere blev det sat i kalenderen igen.

Læs om den seneste måneds dramatik her:* 9. maj: Den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo, ankommer til Nordkorea og færdiggør dagsordenen for mødet mellem Trump og Kim Jong-un.

* 10. maj: Tre amerikanske statsborgere, der har været fanget i Nordkorea, frigives som en del af aftalen om et møde mellem de to lande og lander på amerikansk grund.

* 10. maj: Donald Trump meddeler på Twitter, at han vil mødes med Kim Jong-un 12. juni i Singapore.

* 15. maj: USA gennemfører en planlagt militærøvelse med Sydkorea, hvilket fremprovokerer nordkoreanske reaktioner.

* 16. maj: Nordkorea aflyser i sidste øjeblik et planlagt møde på højt plan mellem Nord- og Sydkorea.

* 16. maj: Nordkorea meddeler, at landet ikke vil mødes med USA, hvis det kun er det ene af de to lande, der skal opgive sine atomvåben i forbindelse med en aftale.

* 21. maj: Den amerikanske vicepræsident, Mike Pence, siger i et interview til Fox News, at det planlagte møde med Nordkorea kan ændres, hvis Nordkoreas leder stiller urimelige krav.Han sammenligner samtidig Nordkorea med Libyen og siger, at Kim Jong-un ikke kan "narre" Donald Trump.Udtalelserne får den nordkoreanske vicepremierminister, Choe Son-hui, til at kalde Mike Pence for en "politisk tåbe".

* 22. maj: Trump meddeler på et pressemøde, at det "bliver måske ikke til noget 12. juni".

* 24. maj: Via det statslige nyhedsbureau KCNA oplyses det, at Nordkoreas atomanlæg i Punggye-ri er ødelagt. Ifølge Nordkorea sker det som en del af en atomnedrustning.* 24. maj: Donald Trump aflyser topmødet mellem de to ledere og begrunder det med "fjendtlighed" i nordkoreanske udtalelser.

* 26. maj: Trump skriver på Twitter, at topmødet er tilbage på forhandlingsbordet, efter han har haft "produktive samtaler" med Nordkorea.* 1. juni: Efter et møde med en nordkoreansk udsending bekræfter Donald Trump, at der bliver et topmøde i Singapore 12. juni.

* 3. juni: USAs forsvarsminister, Jim Mattis, siger på et møde, at sanktionerne mod Nordkorea vil blive opretholdt, indtil der er taget "verificerbare" skridt mod en afvikling af styrets atomvåbenprogram.

* 7. juni: Trumps advokat Rudy Giuliani fortæller til en konference, at Kim Jong-un tiggede og bad om topmøde med Trump.

* 9. juni: Trump siger, at han inden for det første minut af mødet med Kim Jong-un vil vide, om Nordkoreas leder mener alvor med at nedruste på den koreanske halvø.

* 10. juni: Kim Jong-un og Donald Trump lander begge i Singapore.* 12. juni: Mødet går i gang klokken ni lokal tid./ritzau/Reuters

Mest læste

21. JAN 2019 • 18:07SPORT

Lund beskrives som et scoop

19. JAN 2019 • 19:17 FOR ABONNENTER

Frederik føler sig klar til Superligaen