20. MAJ 2018 • 16:07UDLAND

Vacciner skal hindre spredning af ebola i DRCongo

Tilfælde af ebola i havneby i DRCongo har skabt frygt for, at den dødelige sygdom kan sprede sig i landet.

Sundhedsarbejdere i Den Demokratiske Republik Congo vil mandag indlede en vaccinationskampagne, som skal inddæmme et udbrud af ebola.

Det meddeler sundhedsmyndighederne i landet.

Der er sendt 4000 doser ebolamedicin til byen Mbandaka. Her konstaterede myndighederne i sidste uge de første tilfælde i et byområde, siden det igangværende ebolaudbrud blev opdaget tidligere på måneden.Ifølge de seneste tal fra DRCongos sundhedsministerium er der bekræftet fire tilfælde af ebola i Mbandaka, hvoraf en af dem er død af sygdommen. Derudover er der to mistænkte tilfælde.

Tilfældene i Mbandaka har skabt frygt for, at virusset kan brede sig yderligere.

Mbandaka er en havneby med 1,5 millioner indbyggere, der ligger ved Congo-floden. Herfra er der en del trafik til blandt andet hovedstaden Kinshasa, der har en befolkning på ti millioner.Verdenssundhedsorganisationen WHO har bedt om at få 26 millioner dollar (164 millioner kroner) til at bekæmpe ebolaudbruddet i det centralafrikanske land.

WHO sender også 7540 doser vaccine til landet og forhandler med et af de store medicinalselskaber om at købe endnu en portion vacciner, siger en WHO-talsmand søndag.Udbruddet er det niende, DRCongo oplever, siden sygdommen for første gang blev opdaget i 1970erne.

25 mennesker er døde af ebola i DRCongo siden begyndelsen af april, siger WHO./ritzau/Reuters

Mest læste