15. MAJ 2018 • 22:06UDLAND

USAs FN-ambassadør: Israel udviste tilbageholdenhed

Mindst 60 palæstinensere blev dræbt, og tusinder blev såret under uroligheder efter ambassadeåbning.

I en tale ved et møde i FNs Sikkerhedsråd om volden ved Israels grænse til Gaza siger den amerikanske FN-ambassadør, Nikki Haley, at "intet land i dette råd ville handle med mere tilbageholdenhed, end Israel gjorde".

Ved mødet i Sikkerhedsrådet tirsdag var der flere medlemslande, som krævede en uafhængig undersøgelse af begivenhedsforløbet ved grænsen mellem Israel og Gaza.

Omkring 60 palæstinensere blev dræbt, og op mod 2700 blev meldt såret.

Men der var ingen enighed på mødet i Sikkerhedsrådet.

Nikki Haley roste Israel for at have udvist tilbageholdenhed over for den palæstinensiske gruppe Hamas, som "i årevis har opildnet til vold - længe før USA besluttede at flytte dets ambassade til Jerusalem."

Mødet i Sikkerhedsrådet fandt sted, efter at volden i den israelsk-palæstinensiske konflikt eskalerede voldsomt mandag, da USAs nye ambassade i Jerusalem blev indviet.

Mandagens mange dødsfald har fået flere lande til at hjemkalde ambassadører.Det var den blodigste dag i den israelsk-palæstinensiske konflikt siden krigen i Gaza i 2014.

Den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abba, trak tirsdag sin øverste repræsentant i Washington hjem i protest mod amerikanernes ambassadeflytning i Israel.

Det er uklart i hvor lang tid, at den palæstinensiske diplomat, Husam Zomlot, er trukket hjem.

Palæstinenserne anser den østlige, arabiske del af Jerusalem for at være deres hovedstad./ritzau/Reuters

Mest læste

19. JAN 2019 • 19:17 FOR ABONNENTER

Frederik føler sig klar til Superligaen