15. APR 2018 • 23:55UDLAND

Macron: Jeg overtalte Trump til at blive i Syrien

Den franske præsident forsvarer raketangreb på Syrien og siger, at de tre lande havde fuld legitimitet.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, siger, at han har overtalt USAs præsident, Donald Trump, til at beholde amerikanske soldater i Syrien.

Macron fortæller søndag til fransk tv, at han talte med Trump inden raketangrebet på kemiske anlæg i Syrien lørdag.- Vi overbeviste ham om, at det er nødvendigt at blive der, siger Macron.

Han forsvarer det raketangreb, som USA, Frankrig og Storbritannien gennemførte lørdag.

- Vi har fuldstændig international legitimitet til at handle inden for disse rammer.

- Vi har tre medlemmer af FNs Sikkerhedsråd, som har grebet ind, konstaterer han.

Angrebet på mål i Syrien var gengæld for, hvad de tre vestlige lande siger var et kemisk angreb på byen Douma weekenden forinden.

Her meldes over 40 mennesker dræbt af en kemisk substans, som den syriske hær mistænkes for at have affyret.

Præsident Trump sagde tidligere på måneden, at han ville trække de cirka 2000 amerikanske soldater i Syrien hjem.

- For ti dage siden sagde præsident Trump, at USA skulle trække sig ud af Syrien.- Vi overbeviste ham om, at det er nødvendigt at blive længe endnu, siger Macron.

En anden ting, som det også er lykkedes at overbevise Trump om, er at angrebene mod Syrien skal begrænse sig til kemiske anlæg, fortæller han.

Macron siger, at det vil være fint, hvis man kan få en dialog i gang med alle de involverede parter i Syrien, herunder også Rusland.

Men han mener, at Rusland har gjort sig medskyldig. De har ikke selv brugt kemiske våben, men de har forhindret, at man med diplomatiske midler har kunnet stoppe brugen af kemiske våben.

En af de gode ting, siger han, er, at man med de tre landes raketangreb har sat en kile ind i forholdet mellem Tyrkiet og Rusland./ritzau/Reuters

Mest læste