18. MAR 2018 • 16:29UDLAND

Medie: Tyrkisk-ledede styrker har kontrol over hele Afrin by

Tyrkiets flag vajer nu side om side med syriske oprøreres flag i den overvejende kurdiske by Afrin i Syrien.

Tyrkiet og dets syriske allierede har taget kontrol med hele byen Afrin i det nordvestlige Syrien.

Det rapporterer journalister fra nyhedsbureauet AFP, der befinder sig i Afrin.Oplysningerne bekræftes af Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr), der følger begivenhederne tæt.Ifølge AFPs journalister er tyrkiske soldater og syriske oprørere, der støttes af Tyrkiet, til stede i samtlige kvarterer i byen.

Det tyrkiske flag er hejst på flere bygninger i byen, hvor det vajer side om side med syriske oprørsgruppers flag.

To tyrkiske kampvogne holder uden for en regeringsbygning. Rundt om i byen høres lyden af skud, der affyres op i luften for at fejre overtagelsen af byen, skriver AFP.

Tidligere søndag sagde den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, at "enheder fra Den Frie Syriske Hær har med støtte fra den tyrkiske hær til morgen taget fuld kontrol med Afrins centrum".

Det kurdiske styre i Afrin-regionen i det nordvestlige Syrien siger, at de kurdiske militante grupper i regionen vil fortsætte kampen mod de tyrkiske og tyrkiskstøttede styrker i regionen.

- Vores styrker er til stede over hele Afrin-området. Disse styrker vil angribe den tyrkiske fjendes og dens lejemorderes positioner ved enhver lejlighed, siger Othman Sheikh Issa, der er en af de øverste ledere i Afrins kurdiske styre.

Sohrs leder, Rami Abdel Rahman, siger til det tyske nyhedsbureau dpa, at de tyrkiskstøttede oprørere har revet en gammel statue ned i Afrins centrum.

Statuen er et symbol på den kurdiske modstandskamp, siger han.

Et større antal civile har forladt det centrale Afrin, hvor der lyder eksplosioner i takt med, at mineryddere rykker ind.

Der er ikke tegn på sammenstød mellem de protyrkiske styrker og den kurdiske milits YPG, der har trukket sig tilbage fra byen./ritzau/AFP

Mest læste