12. MAR 2018 • 18:01UDLAND

USA forfatter skudsikker Syrien-resolution til sikkerhedsråd

Med udkast til ny FN-resolution forsøger USA at få effektueret en våbenhvile i det krigshærgede Syrien.

En resolution om våbenhvile i Syrien, der blev vedtaget i FNs Sikkerhedsråd 24. februar, har ikke haft den ønskede effekt.Derfor har USA forfattet et udkast til en ny resolution for det krigshærgede land.- Vi har forfattet et udkast til en våbenhvileresolution, som ikke giver mulighed for at slippe uden om, siger USAs FN-ambassadør, Nikki Haley.Resolutionen, der blev enstemmigt vedtaget i FNs Sikkerhedsråd for to uger siden, har slået fejl, mener Haley.Haley påpeger, at resolutionen fra 24. februar efterlod smuthuller for "Iran, Rusland og den syriske præsident, Bashar al-Assad".

I Sikkerhedsrådet forsvarer Ruslands FN-ambassadør, Vassily Nebenzia, de fortsatte kamphandlinger i Ghouta.Det syriske styre har "ret til at udrydde sikkerhedstruslen over for landets borgere" siger Nebenzia.

Ambassadøren beskriver Ghouta som en "terrorrede".

Siden 18. februar er 1160 mennesker dræbt i Østghouta ifølge overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (SOHR).

Det var en særdeles blodig uge i februar, da flere hundrede mennesker blev dræbt, der satte skub i diplomatiet.Flere medlemmer af Sikkerhedsrådet blev enige om en resolution, der krævede 30 dages våbenhvile i Syrien.Efter et par udsættelser af afstemningen om resolutionen blev medlemmerne enige om at stemme for, men den har ikke fungeret i praksis.Kamphandlingerne fortsatte i Ghouta, da resolutionen var trådt i kraft./ritzau/AFP

SENESTE UDLAND

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

16. DEC 2018 • 13:55

Rønne har fundet sin vikarpræst

16. DEC 2018 • 12:43 FOR ABONNENTER

Jul uden filter – men med filt

16. DEC 2018 • 12:34

Broen er sikker at passere

Mest læste

15. DEC 2018 • 12:02 FOR ABONNENTER

Tre på stribe til Cort