17. DEC 2017 • 17:47UDLAND

To danskere såret i knivangreb i Gabon - angrebsmand er anholdt

En dansk kvinde og en mand blev lørdag såret i et knivoverfald i Gabon.

En dansk kvinde og mand er blevet såret i et knivangreb i Gabons hovedstad, Libreville, oplyste landets forsvarsminister, Etienne Massard, lørdag i en tale vist på tv.De to danskere er et par og er begge midt i 40erne. Parret var taget til Gabon for at fotografere flodheste og gorillaer.

Det oplyser Jens Henneberg, der er viceadministrerende direktør hos Bonnier Publications, som står bag den danske udgave af naturmagasinet National Geographic.

- De har forbindelse til National Geographic. Det er to freelancefotografer, der har fået nogle stipendiater fra USA, men de har også fået offentliggjort noget herhjemme i Danmark.

Udenrigsministeriets Borgerservice vil kun bekræfte, at to danskere er kommet til skade i Gabon.Manden er alvorligt såret og hans tilstand er kritisk. Danskerne er indlagt på et hospital i hovedstaden, meddelte regeringstalsmand Alain-Claude Bilie By Nze lørdag.Da de blev angrebet, var de ude at shoppe i et populært turistområde i Libreville, oplyste forsvarsministeren.

Angrebet menes at være udført af en nigerer, siger forsvarsministeren.

- Ifølge de første vidneberetninger fra stedet råbte gerningsmanden - en 53-årig nigersk mand - "allahu akbar" (Gud er størst, red.) under angrebet. Han blev anholdt på stedet, siger Etienne Massard.

Den anholdte mand har boet i Gabon i 19 år.Lokalmediet ALibreville gengiver også oplysningen om, at der blev råbt "Gud er størst".

Den formodede gerningsmand har forklaret, at angrebet var gengældelse for "amerikanske angreb mod muslimer og USAs anerkendelse af Jerusalem som Israels hovedstad", sagde forsvarsminister Massard lørdag.

Regeringen betragter angrebet som en isoleret handling, tilføjede han ministeren.

- På grund af sagens alvorlighed blev en efterforskning øjeblikkeligt åbnet under ledelse af anklagemyndigheden i Libreville, sagde Etienne Massard.

Han opfordrede "folk til at forblive forsigtige".- Oven på denne kujonagtige, afskyelige og forfærdelige handling vil regeringen forsikre om, at Gabon ikke bliver en skueplads for angreb mod vores måde at leve på.- Alt vil blive gjort for at sikre, at angrebsmanden og enhver medskyldig straffes.

Ud over den formodede gerningsmand er flere mænd søndag eftermiddag blevet tilbageholdt og ventes at blive afhørt i forbindelse med angrebet.Der er tale om primært handelsmænd og sælgere fra turistområdet, hvor angrebet fandt sted, oplyser regeringstalsmand Alain-Claude Bilie By Nze.- Efterforskningen er fortsat i gang. Vi kommenterer ikke på nuværende tidspunkt.- Vi stadig i gang med at indsamle informationer, siger Alain-Claude Bilie By Nze.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kommenteret knivangrebet på Twitter.- Min medfølelse og mine tanker er hos dem og deres pårørende. Indikationer på, at angrebet er politisk motiveret. Fylder mig med vrede. Vi må aldrig acceptere brutal vold mod uskyldige, skriver statsministeren.

/ritzau/AFP

22. JAN 2019 • 14:54 FOR ABONNENTER

Her er chefen på deltid

22. JAN 2019 • 14:20SPORT

Skuffende indsats af Anna Holm

Mest læste