7. DEC 2017 • 15:29UDLAND

Rusland erklærer sejr over Islamisk Stat i Syrien

Missionen er fuldført. Ruslands styrker i Syrien vil fremover fokusere på fred og våbenhviler, siger general.

Ruslands militær erklærer torsdag, at det har fuldført sin mission med at besejre Islamisk Stat i Syrien.

Der er ikke længere dele af Syrien, som er under Islamisk Stats kontrol.

Det meddeler general Sergej Rudskoj til den russiske tv-station Rossiya 24.

- Missionen for at besejre banditenhederne i terrororganisationen Islamisk Stat på Syriens territorium, som blev udført af den russiske hærs væbnede styrker, er udført, erklærer han.Rudskoj er chef for generalstabens operationelle afdeling.

Han tilføjer ifølge nyhedsbureauet AP, at de russiske fly i den seneste periode har fløjet over 100 missioner dagligt.- Sidste del af terroristernes nederlag blev ledsaget af en hidtil uset indsættelse af Ruslands luftvåben, siger generalen.

Samtidig bekræfter han for første gang, at russiske soldater har kæmpet på samme side som kurdiske styrker i det østlige Syrien.

Russiske officerer har planlagt operationen og hjulpet med at koordinere den i hovedkvarter, der er etableret sammen med kurdere og lokale klaner, siger Rudskoj ifølge AP.Generalen oplyser, at det syriske militær nu er i gang med at rydde miner.De russiske soldater skal fokusere på at sørge for, at våbenhviler bliver overholdt og på at opretholde freden.

- Med udryddelsen af Islamisk Stat i Syrien vil de russiske styrker fokusere på at yde assistance til det syriske folk ved at genoprette det civile liv og sikre, at våbenhviler indgået af parterne bliver overholdt, siger generalen ifølge det russiske nyhedsbureau Tass.

Rusland har siden september 2015 haft sine kampfly i det syriske luftrum for at støtte præsident Bashar al-Assad./ritzau/Reuters

24. FEB 2018 • 09:43

Udsolgt trommekoncert

24. FEB 2018 • 09:20 FOR ABONNENTER

2012 – året hvor noget gik galt

24. FEB 2018 • 09:15

Det er glat derude

Mest læste