7. DEC 2017 • 14:18UDLAND

EUs udenrigschef: EU står sammen bag todelt Jerusalem

Trumps udmelding om Jerusalem har en "potentielt bekymrende virkning", siger EU-udenrigschef Mogherini.

Jerusalem bør være hovedstaden for både Israel og en fremtidig palæstinensisk stat.Sådan lyder det fra EUs udenrigschef, Federica Mogherini, torsdag i Bruxelles.Udtalelsen kommer som en reaktion på, at USAs præsident, Donald Trump, onsdag har anerkendt Jerusalem som Israels hovedstad.- Den Europæiske Union har en klar fælles holdning. Vi tror, at en realistisk løsning på konflikten mellem Israel og Palæstina er baseret på to stater med Jerusalem som hovedstad i begge.

- Den Europæiske Union og dens medlemslande vil fortsætte med at respektere international konsensus, siger hun.Hun påpeger, at Trumps udmelding om Jerusalem kan have en "potentielt bekymrende virkning".

- Det er et meget skrøbelig sammenhæng. Det har potentiale til at sende os tilbage til endnu mørkere tider end dem, vi allerede lever i, advarer hun.På et møde, der blev afholdt tirsdag, diskuterede den europæiske udenrigschef emnet med USAs udenrigsminister, Rex Tillerson.- Jeg har gjort vores uenighed om beslutningen klar. Det samme gjorde alle EUs 28 udenrigsministre, der mødtes med ham samme dag, siger hun.Mogherini meddeler, at hun og EUs udenrigsministre vil drøfte Jerusalem med den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, i næste uge.

- Vi tror, at dette svære øjeblik kræver et endnu større engagement for at skabe fred.- Den mest presserende prioritet er nu, at alle relevante aktører undgår yderligere at eskalere spændingerne i området, sig hun.

Hun slår fast, at det, der sker i Jerusalem, har betydning for hele regionen og verden.Ud over at melde ud, at det er på tide at anerkende byen som Israels hovedstad, bebudede Trump at flytte USAs ambassade til Jerusalem./ritzau/

Mest læste