19. NOV 2017 • 23:01UDLAND

Arabisk Liga opfordrer til fælles front mod Iran

Vi vil ikke tøve med at forsvare os over for Iran, siger saudisk udenrigsminister efter missil mod Riyadh.

På et ekstraordinært møde for udenrigsministrene i Den Arabiske Liga søndag blev der rettet skarp kritik af Iran og de shiamuslimske allierede i Hizbollah-bevægelsen.Ministrene blev på mødet i Egyptens hovedstad, Kairo, opfordret til at gøre fælles front mod Irans forsøg på at blande sig i arabiske anliggender.

Spændingerne i regionen har været voksende de seneste uger mellem det sunnimuslimske Saudi-Arabien og det shiamuslimske Iran.

Det fik ekstra næring, efter Libanons premierminister, Saad al-Hariri, der er sunni, i starten af november dukkede op i Saudi-Arabien og herfra meddelte, at han træder tilbage.

Han begrundede det med, at han følte sig truet på livet af Hizbollah i Libanon.- Kongedømmet (Saudi-Arabien red.) vil ikke stå passivt og se til og vil ikke tøve med at forsvare sin sikkerhed, lød det fra den saudiske udenrigsminister, Adel Jubeir.

- Vi må stå sammen, lød hans appel.Hizbollah, der støttes af Iran, deltager i krigen i Syrien som præsident Bashar Al-Assads allierede.Saudi-Arabien har senest anklaget Hizbollah for at have haft en rolle, da Houthi-oprørere i Yemen tidligere på måneden affyrede en raket, der var rettet mod den saudiske hovedstad, Riyadh.Iran afviser beskyldninger om, at det havde leveret raketten til Houthi-oprørerne.

I en erklæring, der er udsendt efter mødet i Den Arabiske Liga, anklages Hizbollah for at "støtte terror og ekstreme grupper i Arabiske lande med avancerede våben og raketter".

Det hedder, at man vil overdrage beviserne for Irans rolle i Yemen til FNs Sikkerhedsråd.

- Iranske trusler bryder alle grænser og skubber regionen mod en farlig afgrund, siger generalsekretæren i Den Arabiske Liga, Ahmed Aboul Gheit.Den libanesiske repræsentant ved søndagens møde i Den Arabiske Liga var imod erklæringen om. Han mindede om, at Hizbollah er en del af Libanons regering./ritzau/Reuters

Mest læste

17. NOV 2018 • 09:33 FOR ABONNENTER

Tiden modarbejder et nyt FC Bornholm

16. NOV 2018 • 18:55 FOR ABONNENTER

Spændende avlshingst flytter til Bornholm

15. NOV 2018 • 16:45 FOR ABONNENTER

Toft tror på titlen