11. OKT 2017 • 18:03UDLAND

Selvmordsbomber rammer politihovedkvarter i Damaskus

Tre selvmordsbombemænd sprænger sig selv i luften ved politihovedkvarter i Syriens hovedstad.

Politiets hovedkvarter i Damaskus er onsdag eftermiddag blevet ramt af et attentat.

Syriens statslige tv rapporterer, at tre mænd har sprængt sig selv i luften ved politihovedkvarteret på Khaled Bin al-Walid-gaden i den centrale del af den syriske hovedstad.Ifølge oplysningerne fra det syriske nyhedsbureau Sana blev mindst to personer dræbt, da de tre mænd sprængte deres bombebælter.

Desuden blev seks personer såret.

Observatørgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder siger, at ti mennesker blev dræbt eller såret. Der er ikke detaljer om, hvor mange dødsofre der er blandt de ti.Angrebet kom lige i myldretrafikken i Damaskus.

Bombemændene forsøgte ifølge oplysningerne fra tv først at storme politiets kommandocenter på stedet. De kom i kamp med vagter, der hindrede dem i at komme ind i selve komplekset.På et tidspunkt detonerede to af dem deres bombebælter ved indgangen til hovedkvarteret.Sådan lyder det i det statslige tv, der citerer indenrigsministeriet for oplysningerne.

Derefter trængte politiet den tredje angriber op i en krog bag bygningen. Det endte med, at han også detonerede sit bombebælte.

Et vidne i nærheden siger til det tyske nyhedsbureau dpa, at adskillige biler blev ødelagt ved eksplosionerne. Der er blod at se på fortovet.

Nyhedsbureauet skriver også, at den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) har taget skylden for selvmordsangrebet. Det skal være sket via en erklæring, der er udsendt på det IS-tilknyttede nyhedsbureau Amaq.Det er anden gang i denne måned, at politiet rammes af selvmordsangreb i Damaskus.

2. oktober blev 17 mennesker dræbt af selvmordsbombemænd ved en politistation i Midan-kvarteret.Islamisk Stat tog senere skylden for attentatet og sagde, at det blev gennemført af tre mænd.

/ritzau/Reuters

15. DEC 2017 • 20:40 FOR ABONNENTER

Nordbornholms Byggeforretning med nyt stort overskud

15. DEC 2017 • 19:18

Eftersøgt mand fundet død

15. DEC 2017 • 18:32

Kritik af Bjarne Hansen vokser

15. DEC 2017 • 18:05 FOR ABONNENTER

Her drukner årets julehandel i regn

15. DEC 2017 • 15:28 FOR ABONNENTER

Uventet mange turister overrasker nye caféejere

Mest læste