11. AUG 2017 • 01:16UDLAND

Trump takker Putin for at hjemsende diplomater

Udvisningen af 755 diplomatiske medarbejdere vil spare USA for store udgifter, mener præsidenten.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, takker sin russiske kollega Vladimir Putin for at hjemsende 755 amerikanske diplomatiske medarbejdere fra Rusland.

- Det vil nedbringe vores lønninger, siger Donald Trump til nyhedsbureauet AP.

- Jeg vil takke ham for at nedbringe vores lønninger. Sådan som jeg ser det, så er jeg meget taknemmelig for, at han lader et større antal gå, da vores lønninger så bliver mindre, siger han.

- Der er ingen egentlig grund for dem til at vende tilbage. Jeg er glad for, at de har været i stand til at nedbringe lønningsudgifterne for USA. Vi vil spare en masse penge, siger han.

Det er uklart, om præsidenten var humoristisk i sine udtalelser, der blev givet under en sikkerhedsbriefing fra Trumps golfbane i Bedminster, New Jersey.Nicholas Burns, der tidligere har været ansat som den tredjehøjeste rangerede embedsmand i udenrigsministeriet, kalder præsidentens udtalelser for groteske.

- Hvis han lavede sjov, så burde han vide bedre, siger Burns, der i dag er professor på Harvard University, til nyhedsbureauet Reuters.

- Hvis han ikke lavede sjov, så er det uden fortilfælde. En præsident har aldrig tidligere forsvaret udvisning af vores egne diplomater, siger Burns.Beslutningen fra Kreml blev meldt ud for 14 dage siden, efter at den diplomatiske strid mellem Rusland og USA var blusset op.USA har smidt russiske diplomater ud af landet som følge af den påståede hacking af Det Demokratiske Parti i forbindelse med valgkampen.Før Donald Trump flyttede ind i Det Hvide Hus for et halvt år siden, havde han flere gange under valgkampen sagt, at han håbede at etablere et bedre forhold til Rusland end præsident Barack Obama.

/ritzau/

13. AUG 2017 • 13:06

Store Oprydningdag

Efter Store Legedag fredag og lørdag, blev det søndag store oprydningsdag i

13. AUG 2017 • 09:55

1.100 cyklister på vej øen rundt

Så er starten gået på årets Bornholms Rundt på cykel.

12. AUG 2017 • 16:34

Legedag på niveau med sidste år

Det overskyede vejr og et par regnbyger kunne ikke holde gæsterne væk fra S

12. AUG 2017 • 11:23

Vinden driller kajakroere

Bornholm Rundt i havkajak fik en strålende start med to gode dage med ...

12. AUG 2017 • 08:08

Flere end 1.000 cykler Bornholm Rundt

Tilmeldingen til søndagens Bornholm Rundt på cykel har rundet de magis...

Mest læste