20. MAJ 2017 • 06:05UDLAND

Trump følte stort pres fra Comeys Rusland-undersøgelse

Donald Trump har ifølge The New York Times talt åbent om fyringen af FBI-chef Comey med russiske embedsmænd.

Den fyrede FBI-direktør James Comey var "skør" og en "rigtig tosse".

Det har USAs præsident, Donald Trump, ifølge avisen The New York Times udtalt til russiske embedsmænd under et besøg i Det Hvide Hus.

Da Donald Trump havde fyret Comey, var det en lettelse for præsidenten.

- Jeg var under et stort pres på grund af Rusland. Det er væk, sagde han ifølge avisen, der har fået fat i et referat fra mødet.

Referatet er baseret på noter fra Det Ovale Værelse i Det Hvide Hus.

Kommentaren om Rusland henviser formentlig til en igangværende undersøgelse af Ruslands indblanding i det amerikanske præsidentvalg og et muligt samarbejde med Trumps kampagne.

Det var James Comey, der stod i spidsen for undersøgelsen.

Den tidligere FBI-chef har blandt andet skrevet i et memo, at Trump havde bedt ham afslutte en undersøgelse af præsidentens fyrede nationale sikkerhedsrådgiver, Michael Flynn.Memoet er et af mange, som James Comey ifølge avisen skrev for at kunne dokumentere, at præsidenten udsatte ham for pres i forbindelse med FBIs undersøgelse af Ruslands indblanding i sidste års præsidentvalg.

Efter afskedigelsen, som fandt sted dagen inden mødet med russerne, er en ny særlig anklager blevet udpeget til at lede undersøgelsen. Valget er faldet på den tidligere FBI-chef Robert Mueller.Det har fået Donald Trump til at påstå, at han er udsat for en heksejagt.

Midt i al postyret ligger opbakningen til præsidenten på det laveste niveau siden indsættelsen i januar.

Det viser en Ipsos-meningsmåling offentliggjort fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.Kun 38 procent af de amerikanske vælgere støtter præsidenten. 56 procent er imod ham, men de resterende seks procent har "blandede følelser" omkring ham./ritzau/

19. MAJ 2018 • 11:51 FOR ABONNENTER

Spillested vil lave om på dødvande i musiklivet

Mest læste