21. APR 2017 • 13:47UDLAND

Tysk politi: Mistænkt Dortmund-bombemand handlede alene

En 28-årig mistænkt tog et lån inden bombeangreb mod fodboldklub for at satse på et aktiefald for klubben.

Den tyske anklagemyndighed tror, at en mistænkt 28-årig mand handlede alene, da han stod bag et bombeangreb mod en spillerbus fra fodboldklubben Dortmund.

Det oplyser anklagemyndigheden på et pressemøde fredag ifølge nyhedsbureauet AP.Den 28-årige, som er anholdt, har både tysk og russisk statsborgerskab, fortæller Frauke Koehler, der er talskvinde for anklagemyndigheden ifølge nyhedsbureauet.

Myndighederne tror stadig, at mandens motiv var økonomisk. På pressemødet blev det oplyst, at tysk-russeren havde optaget et lån for et femcifret beløb i euro.Pengene blev angiveligt investeret i nogle særlige aktieoptioner, hvor man kan tjene penge på, at en bestemt aktiekurs falder.

Der er angiveligt tale om en manøvre, der kaldes at "shorte" en aktie.Den går ud på, at en investor låner en aktie. Imens han har besiddelse af aktien, sælger han den og håber på, at kursen derefter falder.Hvis kursen på aktien falder, kan investoren købe den tilbage for eksempelvis det halve af, hvad han har solgt den for.Efter at have købt aktien tilbage leverer investoren aktien tilbage til dens oprindelige ejer og beholder selv fortjenesten af sine transaktioner med aktien.Manden er mistænkt for at plante tre sprængladninger i en hæk.De eksploderede, da klubbens spillerbus med spillerne kørte forbi. De var på vej til en Champions League-kamp mod Monaco. En spiller blev såret af en af eksplosionerne.

Kursen på fodboldklubbens aktie faldt kortvarigt dagen efter angrebet. Faldet var dog ikke i den størrelsesorden, som den anholdte person havde håbet på, skriver Die Welt.

Ifølge AP er den tyske anklagemyndighed stadig ikke sikker på, hvor stor en gevinst den mistænkte stod til at indløse.

/ritzau/

Mest læste