21. APR 2017 • 00:30UDLAND

Fransk præsidentkandidat suspenderer sin valgkamp

Francois Fillon mener, at alle franske præsidentkandidater bør indstille deres valgkampe efter angreb i Paris.

Alt imens de franske præsidentkandidater torsdag aften var i fuld gang med en tv-debat, blev den franske hovedstad, Paris, udsat for et skudangreb, der har kostet mindst en betjent livet.

Og allerede få timer efter angrebet, er episoden godt på vej til at blive en central del af valgkampen i Frankrig, hvor der er valg søndag.Kandidaten for det store konservative parti, Francois Fillon, har med øjeblikkelig virkning indstillet sin valgkamp, og han opfordrer alle de øvrige præsidentkandidater til at gøre det samme, skriver Reuters.- Jeg hylder sikkerhedsstyrkerne, der ofrer deres liv for at beskytte vores, lyder det desuden fra Francois Fillon på Twitter.Centrumkandidaten Emmanuel Macron udtrykker på Twitter "solidaritet" med de franske sikkerhedsstyrker. Han udtaler i øvrigt i fransk tv, at han tror, at man fortsat vil se angreb som torsdagens de næste mange år i Frankrig.- Der er brug for at beskytte landet, lyder det blandt andet fra Macron.Også højrefløjskandidaten Marine Le Pen fra Front National udtrykker sin sympati.

- Medfølelse og solidaritet til vores sikkerhedsstyrker, der igen er blevet udsat for angreb, skriver Marine Le Pen på Twitter.

Motivet bag angrebet er ukendt. Men politiet kalder det en "terrorhandling".Den franske præsident, François Hollande, udtaler også, at han mener, at angrebet i Paris er et terrorangreb.Det siger han i en tv-transmitteret udtalelse, hvor han også meddeler, at han vil holde et møde med sikkerhedskabinettet fredag morgen.

Præsidentkandidaten Jean-Luc Mélenchon, der politisk er placeret til venstre for Frankrigs socialistparti, siger, at angrebet ikke vil gå "ustraffet" hen.

Det skriver han på Twitter.- Tanker til de døde og sårede politimænd og deres familier. Terrorhandlinger vil aldrig gå ustraffet hen. De skyldige bliver aldrig glemt.

/ritzau/

13. AUG 2017 • 13:06

Store Oprydningdag

Efter Store Legedag fredag og lørdag, blev det søndag store oprydningsdag i

13. AUG 2017 • 09:55

1.100 cyklister på vej øen rundt

Så er starten gået på årets Bornholms Rundt på cykel.

12. AUG 2017 • 16:34

Legedag på niveau med sidste år

Det overskyede vejr og et par regnbyger kunne ikke holde gæsterne væk fra S

12. AUG 2017 • 11:23

Vinden driller kajakroere

Bornholm Rundt i havkajak fik en strålende start med to gode dage med ...

12. AUG 2017 • 08:08

Flere end 1.000 cykler Bornholm Rundt

Tilmeldingen til søndagens Bornholm Rundt på cykel har rundet de magis...

Mest læste