20. APR 2017 • 16:39UDLAND

Bange evakuerede syrere strandet i busser ved Aleppo

Busfulde af evakuerede syrere har ventet knap et døgn i samme område, hvor en konvoj blev bombet og 126 dræbt.

Hundredvis af syrere, der skal evakueres fra deres belejrede byer, er torsdag strandet uden for storbyen Aleppo.

De befinder sig i samme område, hvor mindst 126 andre syrere blev dræbt i sidste uge, da en selvmordsbomber angreb den konvoj af busser, der ventede på tilladelse til at køre ind i Aleppo.I alt 3000 mennesker, der skal evakueres fra de regeringskontrollerede byer Fuaa og Kefraya, forlod deres hjem onsdag morgen.

Evakueringen er led i en aftale mellem Syriens regering og oprørere. Den indebærer også, at indbyggere og oprørere skal transporteres ud af oprørskontrollerede områder, der er omringet af regeringsstyrker.Evakueringerne begyndte i sidste uge, men blev forsinket efter selvmordsbilbomben lørdag ved Rashidin vest for Aleppo. Halvdelen af de 126 syrere, der mistede livet ved det angreb, var børn.Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder siger, at den nuværende forsinkelse skyldes, at en oprørsgruppe stiller krav om, at regeringen løslader 750 fanger.

- Konvojerne flytter sig ikke, før 750 fanger - mænd og kvinder - er frigivet fra regimets fængsler, og de er ankommet til oprørskontrollerede områder, meddeler observatoriet.

De evakuerede venter nu i et transitområde omgivet af bevæbnede oprørere. Ved busserne løber børn og leger, oplyser en journalist fra nyhedsbureauet AFP, der er på stedet.

Umm Sanad, en 50-årig kvinde fra Fuaa, fortæller, at beboerne overvandt deres frygt og besluttede at lade sig evakuere i konvojen af busser.

- Vi rejste på grund af belejringen og raketterne. Vi tog afsted, selv om vi var bange efter angrebet, fortæller hun med henvisning til det blodige angreb lørdag.

Væbnede oprørere holder alle biler væk fra området på nær en enkelt bil fra hjælpeorganisationen Røde Halvmåne, der har fået lov at uddele nødhjælp til de evakuerede.

/ritzau/AFP

Mest læste