19. APR 2017 • 14:58UDLAND

EU: To prestigefulde agenturer skal placeres i unionen

EU-Kommissionen afviser, at bankagentur og lægemiddelagentur kan blive i London efter britisk udmeldelse.

Storbritannien ønsker, at den fremtidige placering af to af EUs vigtigste agenturer bliver en del af de kommende brexit-forhandlinger.

Men Den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA) og Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) kan ikke blive i den britiske hovedstad, London, efter brexit, siger EU-Kommissionens talsmand Margaritis Schinas.

De to EU-agenturer skal være placeret på EUs territorium, lyder det.

Mange lande kæmper om at blive nyt værtsland for EMA, som har til opgave at godkende nye lægemidler i EU og at holde øje med det europæiske marked for lægemidler.København spås til at være med i opløbet om EMA sammen med Amsterdam og Milano.

Regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), mener, at det vil være naturligt at placere lægemiddelagenturet, der har omkring 900 ansatte, i København.- København er det tredje største center for medicinalbranchen i Europa lige efter Basel i Schweiz og Cambridge i England.

- Det er fuldstændig naturligt, at man placerer et lægemiddelagentur et sted, hvor der i forvejen er meget industri og viden.

- Det gør, at det er muligt at rekruttere medarbejdere. Det gør også, at man er i et land med rigtigt stor forskning i lægemidler, siger regionrådsformanden.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) talte i februar også for, at man placerer agenturet i København. Han lagde dog også vægt på, at det ikke vil blive helt let at få det til Danmark.- Der er ingen tvivl om, at konkurrencen er hård, men jeg er overbevist om, at det vil være en gevinst for både Danmark, EMA og EU at placere lægemiddelagenturet i København, sagde han i en pressemeddelelse./ritzau/

13. AUG 2017 • 13:06

Store Oprydningdag

Efter Store Legedag fredag og lørdag, blev det søndag store oprydningsdag i

13. AUG 2017 • 09:55

1.100 cyklister på vej øen rundt

Så er starten gået på årets Bornholms Rundt på cykel.

12. AUG 2017 • 16:34

Legedag på niveau med sidste år

Det overskyede vejr og et par regnbyger kunne ikke holde gæsterne væk fra S

12. AUG 2017 • 11:23

Vinden driller kajakroere

Bornholm Rundt i havkajak fik en strålende start med to gode dage med ...

12. AUG 2017 • 08:08

Flere end 1.000 cykler Bornholm Rundt

Tilmeldingen til søndagens Bornholm Rundt på cykel har rundet de magis...

Mest læste