20. MAR 2017 • 19:49UDLAND

FBI bekræfter efterforskning af russisk indblanding i valg

Amerikanske FBI er i færd med en aktiv efterforskning af russisk manipulation af præsidentvalget i USA.

FBI bekræfter i en høring, at der lige nu foregår en aktiv efterforskning omkring Ruslands mulige indblanding i det amerikanske præsidentvalg. Derudover er der fokus på forbindelser mellem Rusland og præsident Donald Trump.

Det siger FBIs chef, James Comey, til Kongressen mandag.Efterforskningen graver i potentielle relationer mellem medlemmer af Donald Trumps stab og Rusland samt et potentielt aktivt samarbejde mellem Rusland og Donald Trumps kampagne.

- FBI undersøger Ruslands manipulation i valgkampen. Det inkluderer forbindelser mellem medlemmer af Trumps kampagne og Rusland samt muligt samarbejde.

- Det er en igangværende efterforskning, der er fortrolig. Så jeg kan ikke sige mere om, hvem den inkluderer, eller hvad der er fundet, siger James Comey.

Han advarer imod at drage konklusioner, når han ikke kan svare på spørgsmål.

- Jeg ved, at det er meget frustrerende, at jeg ikke kan svare på alt, siger James Comey.Han siger derudover, at det ikke er til at sige, hvor lang tid efterforskningen vil fortsætte.

Det Hvide Hus oplyser umiddelbart efter, at man ikke har viden om, at nogen af stedets embedsmænd skulle være under efterforskning af FBI. Det meddeler talsmand for præsidenten Sean Spicer ifølge Reuters.

En talsmand for præsident Donald Trump skriver ifølge nyhedsbureauet AFP i en kommentar til James Comeys udtalelser:

- Der er ingen beviser for Trump-russisk-samarbejde, og der er ingen beviser for en Trump-Rusland-skandale.I åbningen til høringen, hvor også chefen for efterretningstjenesten NSA, Mike Rogers, afgiver forklaring, sagde komitéens næstformand, Adam Schiff:

- Hvis der er sket et aktivt samarbejde, vil det være det mest chokerende forræderi mod vores demokrati i dets historie, sagde han.Ud over at bekræfte, at FBI har en aktiv efterforskning af mulig russisk manipulation i valget, sagde James Comey om de mange læk, der har været om forbindelser mellem Trump-kampagnen og Rusland:

- Læk er en alvorlig, alvorlig forbrydelse, der skal efterforskes./ritzau/

Mest læste