19. MAR 2017 • 17:30UDLAND

Erdogan: Tysk-tyrkisk journalist er terrorist

- Gudskelov, at han er anholdt. Han vil blive stillet for uafhængig domstol, siger Tyrkiets leder.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, beskylder søndag en fængslet tyrkisk-tysk journalist for at være "en terroristagent".

- Gudskelov, at han er anholdt, siger Erdogan i en udtalelse.

Erdogan talte søndag ved et møde i den tyrkiske storby Istanbul, Han sagde, at journalisten Deniz Yucel fra den konservative tyske avis Die Welt vil blive stillet for en uafhængig domstol i Tyrkiet.

Myndighederne anholdt Yucel, som har dobbelt statsborgerskab. I sidste måned og sigtede ham for at propagandere til fordel for en terrorgruppe og for at opildne til vold.

Han blev oprindeligt anholdt, efter at han rapporterede om e-mails, som et venstreorienteret hackerkollektiv skulle have skaffet sig adgang til hos Erdogans egen svigersøn, Berat Albayrak. Han er landets energiminister.

De tyske myndigheder siger, at anklagerne mod Deniz Yucel er "fuldstændigt grundløse".

Erdogan sætter Yucel i forbindelse med PKK, det forbudte kurdiske arbejderparti.Tyrkiet betragter PKK som en terrororganisation. Organisationen står også på EUs terrorliste.Deniz Yucel er den første tyske journalist, der er blevet tilbageholdt i forbindelse med den omfattende udrensning efter det mislykkede kupforsøg i Tyrkiet sidste sommer.

/ritzau/Reuters

Mest læste