19. MAR 2017 • 11:27UDLAND

Selvmordsbombere dræbte fire i Nigeria

Bevægelsen Boko Haram menes at stå bag nye selvmordsangreb, selv om gruppen er trængt i defensiven.

Fire mennesker blev dræbt, da flere selvmordsbombere angreb en landsby i det nordøstlige Nigeria, oplyser politiet i byen Maiduguri.

- En mand og to kvinder trængte lørdag aften ind i landsbyen, som ligger i udkanten af Maiduguri. De havde sprængstoffer spændt fast på kroppen og løb i forskellige retninger, inden de detonerede dem, siger politiets talsmand, Victor Isuku.

- En lokal vagtmand, en kvinde og hendes to børn blev dræbt. Otte andre personer blev såret, siger han.

Den militante islamistiske bevægelse Boko Haram menes at stå bag angrebet.Mindst 20.000 mennesker er blevet dræbt og omkring 2,6 millioner er drevet på flugt fra deres hjem, efter at Boko Haram i 2009 greb til våben i en kamp for en såkaldt islamisk stat i det nordlige Nigeria.

Krigen har sammen med tørke forårsaget en humanitær krise i området. Ifølge FN har 10,7 millioner mennesker i dag behov for hjælp udefra. 7,1 millioner mennesker trues af sult.

En skolepige, som havde held til at flygte fra Boko Haram, appellerede tidligere i weekenden til det internationale samfund om ikke at glemme de piger, der stadig er fanger hos gruppen.

Appellen fra pigen fra byen Chibok i det nordøstlige Nigeria kommer forud for treårsdagen for den militante gruppes bortførelse af over 270 piger, hvoraf mange stadig holdes i fangenskab.

- De militante holder stadig omkring 195 unge kvinder i fangenskab, siger skolepigen ifølge det britiske medie BBC.

Nigerianske soldater har med støtte fra regionale styrker fra Cameroun, Tchad, Niger og Benin, i de seneste to år fortrængt Boko Haram fra det meste af det territorium, som gruppen tidligere kontrollerede.Men selv om Boko Haram siges at være på randen til et sammenbrud fortsætter selvmordsangreb - navnligt i Maiduguri./ritzau/Reuters

24. APR 2018 • 14:54 FOR ABONNENTER

Hellisen får overskud efter flere år med minus

Mest læste