17. FEB 2017 • 17:01UDLAND

Medie: Trump vil pudse nationalgarden på indvandrere

Nationalgarde skal ifølge AP finde frem til indvandrere med ulovligt ophold i USA. Trumps talsmand afviser.

Trump-administrationen overvejer et forslag om at mobilisere op mod 100.000 medlemmer af USAs nationalgarde for at pågribe papirløse indvandrere.

Det skriver nyhedsbureauet AP på Twitter.

Talsmanden for Det Hvide Hus, Sean Spicer, er imidlertid hurtigt ude for at afvise APs oplysninger.- Dette er ikke sandt. Ministeriet for indenlandsk sikkerhed bekræfter også, at det er 100 procent falsk, skriver talsmanden på Twitter.

AP er ifølge flere medier kommet i besiddelse af et notat, der skitserer det opsigtsvækkende forslag fra Trump-administrationen.

Det 11 sider lange notat opfordrer ifølge AP til en hidtil uset militarisering af den statslige kontrol med indvandring.

Den nye indsats skal ifølge det lækkede notat gælde for 11 af USAs delstater.

Fire af delstaterne - Californien, Arizona, New Mexico og Texas - ligger langs grænsen til Mexico.Guvernørerne i de pågældende delstater vil imidlertid skulle godkende, om Nationalgarden i de respektive stater tager del i indsatsen, skriver AP ifølge flere medier.

Præsident Donald Trump har mange gange i løbet af sin valgkamp lovet, at han vil stoppe indvandringen fra Mexico og andre af USAs sydlige naboer.Torsdag meddelte den republikanske præsident på en pressekonference, at han vil komme med et nyt dekret i næste uge, der skal beskytte USAs grænser.Trump afslørede ikke nogen detaljer om, hvad den kommende ordre fra Det Ovale Værelse vil indeholde.

Præsidenten agter "i den nærmeste fremtid" at erstatte sit kontroversielle indrejseforbud med et nyt dekret, der er "væsentligt ændret". Det oplyste USAs justitsministerium torsdag.

/ritzau/

20. JUN 2018 • 19:14 FOR ABONNENTER

Klage er joker i sag om folkeracebane

20. JUN 2018 • 19:05 FOR ABONNENTER

BEOF beder om garanti fra kommunen

20. JUN 2018 • 18:58 FOR ABONNENTER

Regningen ender hos kunderne

Mest læste