8. OKT 2019 • 12:30SPORT

Nomaden Simon Kjær præsterer bedst med ro i hjemmet

Der skal findes en fast base til Simon Kjærs kone og børn, før han har arbejdsro til at spille god fodbold.

Landsholdets anfører Simon Kjær kender efterhånden Italien og livet i støvlelandet ret godt, idet han tidligere i karrieren tørnede ud for Palermo og Roma.Nu er han på en lejeaftale i Atalanta, efter en periode hvor det begyndte at knibe med spilletid i spanske Sevilla.Kjær har været i mange klubber i Europa. Han kender derfor en hel del til tumulten, det medfører at flytte familien til et nyt land og starte forfra.

- Hvis alle de ting kommer på plads først, så ved jeg, at jeg spiller god fodbold og har arbejdsro på den front.

- Jeg har aldrig været nervøs for mig selv i de her situationer. Jeg ved, at hvis mit bagland har det godt, så har jeg det også godt, siger Simon Kjær, der i denne uge er samlet med landsholdet forud for EM-kvalifikationskampen lørdag mod Schweiz.

Karrieren har ud over flere perioder i Italien budt på ophold i Tyskland, Frankrig, Tyrkiet og Spanien. Basen skiftes som regel ud efter maksimalt et par år samme sted.Denne sommer skete skiftet i slutningen af transfervinduet, hvilket ifølge landsholdsanføreren var lidt hektisk.- Den her gang skete det meget hurtigt, men det var en mulighed, vi havde kigget på i løbet af sommeren. At det skete lige til sidst, gjorde det selvfølgelig lidt hektisk, men det var vi forberedt på, siger Simon Kjær.

Kjær rykkede til Palermo fra FC Midtjylland som 19-årig. Derefter bragte karrieren ham til tyske Wolfsburg, hvorfra han blev lejet ud til den italienske hovedstadsklub Roma. Dengang havde han ikke børn.

- Det har jeg nu, og så handler det om, at de kommer på plads og har det godt, samt at min kone har det godt, så trives jeg.- Jeg har prøvet mange ting, og når jeg tager et valg, sker det ikke impulsivt. Jeg ved, hvilke tanker jeg skal igennem, og derfor er jeg også tryg i situationen, fortæller Kjær.

Simon Kjær er mødt ind i landsholdslejren med kun to kampe under bæltet for sin nye klub.Han plejer at være sikker på Åge Hareides holdkort som landsholdets anfører. Danmark møder Schweiz i en uhyre vigtig EM-kvalifikationskamp lørdag i Parken./ritzau/

Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet