7. OKT 2019 • 21:36SPORT

Herning-Ikast fortsætter god sæsonstart med klar sejr

Herning-Ikast var en klasse over Nykøbing-Falster og snuppede den femte ligasejr ud af seks mulige.

Herning-Ikast fortsætter sin fine sæsonstart i kvindernes HTH Ligaen, mens Nykøbing Falster Håndboldklub har noget sværere ved at skrabe point sammen.Mandag aften sejrede det midtjyske hold med 26-19 og kom dermed på ti point for seks kampe. Det rækker nu til andenpladsen. Nykøbing Falster har fire point for det samme antal kampe på niendepladsen.Nykøbing Falster fulgte nogenlunde med i indledningen, selv om hjemmeholdet det meste af tiden var i front.Udeholdet hang på, da Dione Housheer brød igennem og reducerede til 7-9 efter 20 minutter, og det blev også 8-10, men halvlegens sidste minutter blev dyre for holdet.Her scorede Herning-Ikast de sidste fire mål - blandt andet to af Jeanett Egebakken - og så lød pausestillingen 14-8.

Føringen nåede nye højder ved 16-8 og 17-9, men så begyndte Nykøbing Falster at æde sig tilbage.

Der var nyt håb, da Angelica Wallén med 18 minutter tilbage reducerede til 13-17.

Med 12 minutter tilbage angreb udeholdet for at reducere til 19-21, men bolden blev smidt væk, og så scorede Herning-Ikast i stedet til 22-18 i den anden ende.

Det var den store chance, der passerede for Nykøbing Falster. Midtjyderne bragte sig nemlig også på 24-18, og med otte minutter tilbage var det svært at reparere. Træner Jakob Larsen gjorde dog forsøget med en timeout.

Den nyttede bare intet. Hans hold var gået i stå, og Herning-Ikast udbyggede føringen, så det sluttede med en sejr på syv mål.Norske Stine Skogrand blev topscorer med syv mål for vinderen, mens Dione Housheer scorede samme antal for taberen.

/ritzau/

22. OKT 2019 • 13:13 FOR ABONNENTER

Ministeren har kaldt forligskredsen til møde

22. OKT 2019 • 11:23 FOR ABONNENTER

Lukning af turistkontor kan være dødsstød for festival

Mest læste