11. SEP 2019 • 17:19SPORT

Viktor Axelsen gør comeback efter lang pause med skade

Fire måneder med problemer i lænden er slut for Viktor Axelsen, der i næste uger deltager i China Open.

Den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen er klar til at genoptage karrieren efter en lang periode ude med skader.I næste uge er Axelsen således med i China Open i Changzhou.- Det bliver fedt at komme i gang, og jeg nyder virkelig at spille i Kina. Lige nu er der ikke noget bøvl med kroppen, og jeg er som udgangspunkt tilbage for fuld styrke og kan deltage i alle turneringer, siger Viktor Axelsen til DR Sporten.

Viktor Axelsen har senest været plaget af forstadiet til en diskusprolaps i lænden, som betød, at han trak sig fra badminton i maj.Før det var Axelsen plaget af en fodskade i slutningen af 2018, og så fik han allergiske problemer bagefter.Senest har han været væk fra badminton i fire måneder, og problemet i lænden holdt ham også ude af VM i Schweiz i august, hvor danske Anders Antonsen imponerede med en finaleplads.Viktor Axelsen siger, at han de seneste uger har trænet godt, men at han af gode grunde ikke ved, hvor god han er i en turnering lige nu.- Jeg kender ikke helt mit niveau, før jeg har været i kamp. Det er trods alt noget andet at spille turnering end at træne.- Jeg er godt tilfreds med, hvor jeg er, og vigtigst af alt så har jeg ikke haft ondt i ryggen de sidste par uger, siger Axelsen.

I perioden væk fra badminton er danskerne overhalet af netop Anders Antonsen på verdensranglisten.Anders Antonsen ligger i øjeblikket nummer fire, mens Axelsen, der i 2017 blev verdensmester, er placeret som nummer syv i verden i øjeblikket.- Det har været naturligt for mig at blive overhalet, når nu jeg har været ude i nogle måneder. Anders har gjort det rigtig godt, så det er superfortjent, at han ligger nummer fire, siger Viktor Axelsen.China Open spilles fra 17. september, og i første runde møder Axelsen japaneren Kanta Tsuneyama./ritzau/

Mest læste

17. SEP 2019 • 14:11 FOR ABONNENTER

Kommentar: Københavneri – og dog