17. AUG 2019 • 21:27SPORT

Tvivlsom Leon Madsen udbygger VM-føring i Sverige

Leon Madsen sluttede som nummer to i Målilla, og øgede forspringet i den samlede stilling i VM-serien.

Den danske speedwaykører Leon Madsen var tvivlsom til lørdagens VM-grandprix i svenske Målilla, men danskeren stillede op og leverede varen.Leon Madsen blev nummer to i finalen efter Fredrik Lindgren, og dermed udbyggede danskeren sin føring i den samlede stilling i VM-serien.Her topper Leon Madsen efter seks løb med 75 point foran polske Bartosz Zmarzlik med 69 point.Niels-Kristian Iversen sluttede som nummer ti lørdag, mens unge Mikkel Michelsen nåede semifinalen, som blev endestation.Leon Madsen var plaget af smerter i ankel og skulder efter sit styrt for nylig i Polen. Det betød, at Leon Madsen måtte melde afbud til et EM-løb i Vojens, men danskeren kørte på smertestillende medicin lørdag.Mikkel Michelsen var med som reserve og har også et wildcard i Vojens i september. Den 24-årige falstring ligger godt til i EM-serien og har leveret stabil klubkørsel i sæsonen.De to danskere lagde godt ud i første heat. Leon Madsen vandt foran Michelsen, og så var det rutinerede Niels-Kristian Iversens tur. Hans første start kastede en andenplads af sig.

Efter en dårlig start sled Madsen sig fra sidstepladsen til to point i sit andet heat. Patryk Dudek blev udelukket som skyldner i et styrt i næste heat, hvor Michelsen sluttede sidst af tre kørere, og Iversen hentede en andenplads i sit andet heat.Iversen noterede sig også en sidsteplads, men fulgte op med en førsteplads i et heat, hvor Leon Madsens maskine satte ud, netop som de to danskere kæmpede om førstepladsen.Leon Madsen kæmpede sig dog tilbage med en førsteplads, og det samme hentede Mikkel Michelsen i heat 18, og det betød, at Michelsen på fornem vis kørte sig i semifinalen.Iversen blev sidst i samme heat, og semifinalepladsen forduftede for ham.

Dermed var Leon Madsen og Michelsen videre til semifinalen, hvor Michelsen sluttede som nummer tre og endte med ni point.Leon Madsen kørte sig i sæsonens femte finale ud af seks mulige med yderligere to point fra andenpladsen på en flot dansk speedwayaften./ritzau/

Mest læste

21. SEP 2019 • 15:10SPORT

Viking Rønne godt fra start

20. SEP 2019 • 17:05 FOR ABONNENTER

Viking Rønne debuterer lørdag i kval-rækken

20. SEP 2019 • 15:03SPORT

RIK skal tilbage på sporet mod KB

17. SEP 2019 • 14:11 FOR ABONNENTER

Kommentar: Københavneri – og dog