16. AUG 2019 • 12:53SPORT

Olesen risikerer fængselsstraf for overfald på fly

Thorbjørn Olesen er tiltalt efter to milde voldsparagraffer i engelsk lov. Det fremgår af anklageskriftet.

Golfspilleren Thorbjørn Olesen er tiltalt efter to milde voldsparagraffer efter ballade om bord på et fly.Bliver han kendt skyldig, kan han straffes med bøde eller fængselsstraf i op til et år. Det skriver Jyllands-Posten, der er i besiddelse af anklageskriftet.

Han er tiltalt for "sexual assault on a female", hvilket dækker over berøring af seksuel karakter uden samtykke. Ifølge engelsk lov kan det give bøde og/eller fængselsstraf i op til seks måneder, skriver avisen.Det andet forhold handler om vold. Danskeren er tiltalt for "assault by beating", hvilket i engelsk lov dækker over et overfald af mindre karakter, hvor offeret er blevet forulempet, men ikke er blevet tilføjet fysiske skader.Der kan i disse sager gives bøde og/eller fængselsstraf i op til seks måneder, skriver Jyllands-Posten.

I anklageskriftets sidste punkt er han desuden tiltalt for at være fuld på et fly, hvilket er ulovligt, og det kan udløse en bødestraf, hvis man bliver kendt skyldig, skriver avisen.Thorbjørn Olesen, som skal i retten Uxbridge Magistrates Court på onsdag i London, har endnu ikke selv udtalt sig i sagen.Danskerens advokat, Paul Morris fra BCL Solicitors LLP, sendte tidligere i august en kortfattet skriftlig kommentar om sagen.- Thorbjørn har samarbejdet fuldt ud med politiet i forbindelse med deres efterforskning.

- Men han kan desværre ikke udtale sig om sagen, før den er behandlet i det engelske retssystem, lød det fra Paul Morris i en mail til Ritzau.

Olesen er suspenderet fra European Tour indtil udfaldet af retssagen.

Den 29-årige golfspiller blev anholdt mandag 29. juli i London-lufthavnen Heathrow, da han ankom med et British Airways-fly fra USA.

Olesen blev straks anholdt og derefter kørt direkte til afhøring. Han blev senere løsladt, men efterfølgende blev der per brev rejst tiltale mod danskeren, der er bosiddende i London.Thorbjørn Olesen havde inden flyturen deltaget i PGA Tour-turneringen WGC Invitational i Memphis, hvor han efter en dårlig sidste runde faldt ud af top-10 og sluttede som nummer 27.

PGA Touren tager også sagen alvorligt og har valgt at suspendere Olesen fra turneringer i USA. Det skriver Laura Neal, der er vicepræsident på PGA Touren, fredag i en mail til DR Sporten.

- En anklage af denne størrelsesorden er noget, vi tager meget seriøst. Vi støtter European Tours beslutning om at suspendere Thorbjørn Olesen.

- Og selv om han ikke spiller på PGA Touren, så har vi besluttet af suspendere ham fra fremtidige events for nu, skriver Laura Neal.

Olesen kommer heller ikke til at spille næste uges Scandinavian Invitation i Göteborg, fordi han i øjeblikket er suspenderet fra European Tour.Han var ellers et af hovednavnene, men er nu fjernet fra startlisten, skriver TV2 Sport./ritzau/

15. SEP 2019 • 08:35 FOR ABONNENTER

Kan man bevare Sorte Muld som seværdighed?

15. SEP 2019 • 06:37

Skiltet savnes stadig

Mest læste

14. SEP 2019 • 17:56SPORT

Dårlig RIK-dag på Amager

14. SEP 2019 • 17:29SPORT

Straffespark gav ét point

12. SEP 2019 • 20:15 FOR ABONNENTER

Et nyt spil er kommet til Bornholm

11. SEP 2019 • 11:27SPORT

Cort med Astana til Canada

11. SEP 2019 • 11:21 FOR ABONNENTER

Lasse Holmgaard tilknyttes Elite Bornholm

11. SEP 2019 • 07:14SPORT

Fine løb på våd travaften