13. AUG 2019 • 09:23SPORT

Ekspert og bror: Wozniacki virker drænet for selvtillid

Caroline Wozniacki manglede kynisme i nederlaget til Dayana Yastremska, mener Patrik Wozniacki.

Tennisstjernen Caroline Wozniacki har haft en elendig 2019-sæson, og natten til tirsdag blev der føjet et nyt trist kapitel til den.Danskeren tabte allerede i første runde af WTA-turneringen i Cincinnati med cifrene 4-6, 4-6 til den 19-årige ukrainer Dayana Yastremska.

Det er bare en uge siden, at Wozniacki senest tabte til en teenager. Ved Rogers Cup i Toronto tabte hun i anden runde til den 18-årige polske kvalifikationsspiller Iga Swiatek.Wozniacki er faldet ned som nummer 19 på verdensranglisten og gennemgår en svær periode, medgiver hendes bror, Patrik Wozniacki, der fungerer som ekspertkommentator på TV2 Sport.- Hun virker til at være drænet for selvtillid og tro på tingene. Der mangler kynisme på breakboldene og de chancer, hun får i løbet af kampene, vurderer Patrik Wozniacki.

Næste planlagte turnering er årets sidste grand slam-turnering, US Open, hvor Wozniacki to gange har været i finalen.En gentagelse virker lige nu en anelse utopisk, eftersom hun kun har ganske få kampe i benene, og selvtilliden er i bund, men Patrik Wozniacki håber, at hun kan spille sig varm undervejs i New York.

- Det er svært at træne, for det er noget, man skal spille sig til. Jeg håber, at når hun rammer US Open - et sted hvor hun godt kan lide at spille, og hvor publikum elsker hende - at det ligesom kan drive hende.- Og når hun så endelig har vundet et par kampe, så kan hun blive rigtig farlig, siger Patrik Wozniacki.

US Open begynder 26. august. Turneringen i Cincinnati skulle fungere som opvarmning hertil, men det blev blot til godt halvanden times tennis for Caroline Wozniacki.Hun brød ellers til 1-0 mod Yastremska, men ukraineren svarede tilbage med fire partier i træk til føring 4-1. Wozniacki fightede sig tilbage på 4-4, men den aggressive Yastremska snuppede så de næste partier og vandt 6-4.

I andet sæt var danskeren oppe med servegennembrud ved stillingen 3-2 og siden 4-3, men derfra var Yastremska stærkest og vandt igen sættet med 6-4.

/ritzau/

Mest læste