10. JUN 2019 • 17:35SPORT

Rusland kritiserer atletikforbund: Vi har gjort vores

Russiske udøvere kan fortsat ikke stille op for Rusland ved internationale stævner, fastslår atletikforbund.

Ruslands Olympiske Komité (ROC) er ikke tilfreds med, at Det Internationale Atletikforbund (IAAF) i weekenden stemte for at opretholde udelukkelsen af russiske udøvere.

Udelukkelsen, som blev indført i 2015, kom, fordi der var fundet beviser for omfattende doping af sportsfolk i landet. Men ifølge ROCs præsident, Stanislav Pozdnyaov, har landet opfyldt IAAFs krav.

- IAAFs beslutning er beklagelig. Selv om Rusland til fulde har opfyldt dets forpligtelser, så har det internationale forbund skiftet standpunkt, siger han til det russiske nyhedsbureau Tass.Nordmanden Rune Andersen, der er leder af specialgruppen for dopingspørgsmål i IAAF, oplyste søndag, at han anbefaler at fastholde karantænen.Det internationale forbund er bekymret for, om russerne er begyndt at falde af på den i forhold til at rette op på mangler i landets dopingbekæmpelse.

Den seneste rapport fra specialgruppen berettede ellers om en positiv udvikling fra russisk side.Blandt andet har landet tilbagebetalt de 3,2 millioner dollar (godt 21 millioner kroner), som det har kostet IAAF at hente oplysninger fra det laboratorium i Moskva, som var en stor del af den omfattende snyd med doping fra 2011 til 2015.

Men rapporten peger også på, at flere russiske trænere, som har været suspenderet i forbindelse med dopingsagen, fortsat har trænet atleter.IAAFs overvågningsenhed, Athletics Integrity Unit, er desuden i gang med en undersøgelse af, om Ruslands Atletikforbund (Rusaf) har været med til at dække over højdespringeren Danil Lysenkos dopingforseelse.

Lysenko blev sidste år udelukket for ikke at indgive whereabout-oplysninger.

/ritzau/AFP

Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet