14. MAJ 2019 • 10:36SPORT

Klubikon forlader Roma efter 18 år

Daniele De Rossi forlader fodboldklubben AS Roma, når den indeværende sæson er spillet færdig.

Daniele De Rossi er i gang med sin sidste sæson i AS Roma.

Den 35-årige midtbanespiller forlader den italienske fodboldklub efter 18 år, når den indeværende sæson er forbi.

Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Italieneren har dog ikke planer om at stoppe med at spille professionel fodbold, lyder det, men søger altså nye græsgange.De Rossi er født i Rom og har tilbragt hele sin professionelle fodboldkarriere i hovedstadsklubben.

Siden debuten i 2001 er det blevet til hele 615 optrædener på førsteholdet, hvilket kun er overgået af klublegenden Francesco Totti.

Midtbaneslideren har med Roma været med til at vinde den italienske pokalturnering to gange samt den italienske Super Cup en enkelt gang.

- Daniele har i 18 år været det bankende hjerte på Romas hold, siger klubpræsident Jim Pallotta på klubbens hjemmeside.

- Fra sin debut i 2001 til at tage ansvaret som kaptajn har han altid repræsenteret Romas fans på banen med stolthed, i takt med at han etablerede sig selv som en af Europas bedste midtbanespillere.

- Vi vil fælde en tåre, når han tager Roma-trøjen på for sidste gang, men vi respekterer hans ønske om at forlænge sin karriere, selv om det ikke bliver i Roma.Ud over en glorværdig karriere i Roma er Daniele De Rossi også den italiener, der har spillet fjerdeflest landskampe. 117 gange har han trukket landsholdstrøjen over hovedet. De Rossi var med, da Italien vandt VM i 2006.

Roma har to kampe tilbage i sæsonen mod henholdsvis Sassuolo og Parma.

Klubben indtager sjettepladsen i Serie A med 62 point, hvilket er tre færre end Atalanta på fjerdepladsen, der giver adgang til næste sæsons Champions League-gruppespil./ritzau/

Mest læste

21. AUG 2019 • 06:23SPORT

Ny rekord i nye rekorder

19. AUG 2019 • 18:05 FOR ABONNENTER

Pladsen i 3. division blev sikret med hiv og sving

18. AUG 2019 • 16:17SPORT

Solon gjorde det igen