19. MAR 2019 • 20:01SPORT

Fuglsang tager tre ugers pause efter ny toppræstation

Jakob Fuglsang har vist storform, men kommer ikke til start i de kommende ugers store brostensløb.

Cykelrytteren Jakob Fuglsang føjede endnu en succes til en stærk sæsonstart, da han tirsdag sikrede sig en samlet tredjeplads i det stjernebesatte etapeløb Tirreno-Adriatico.

Men Fuglsangs navn kommer ikke til at figurere på de internationale resultatlister i de kommende tre uger.

Den snart 34-årige silkeborgenser tager nemlig en løbspause indtil 8. april, hvor han stiller op i endnu et traditionsrigt etapeløb, nemlig Baskerlandet Rundt, der køres over seks etaper og har World Tour-status.

Det oplyser han på sin Instagram-profil.Det betyder, at man ikke ser Fuglsang i de berømte brostensløb, der kommer til at præge cykelkalenderen i den kommende tid med Flandern Rundt og Paris-Roubaix som de markante fyrtårn.

Dermed følger Astana-rytteren samme plan som i de senere år, hvor han blandt forårsklassikerne primært har satset på Liège-Bastogne-Liège. Det løb køres i år 28. april.Forinden er han til start i Amstel Gold Race og måske Flèche Wallone, der dog med sit stejle opløb på Mur de Huy sædvanligvis ikke passer Fuglsang specielt godt.

Når Liège-Bastogne-Liège er overstået, begynder forberedelserne til sommerens Tour de France. Her bliver etapeløbet Critérium du Dauphiné i juni den helt store formtest.

Fuglsang vandt løbet i 2017, men var ikke til start i sidste sæson, hvor han i stedet kørte sig til en andenplads i Schweiz Rundt./ritzau/

20. JUL 2019 • 09:15 FOR ABONNENTER

Ole åbner et traktormuseum

20. JUL 2019 • 07:40 FOR ABONNENTER

Bornholm har fået sin første quizlabyrint

20. JUL 2019 • 06:39

Lejr sikrer sig mod terror

Mest læste