19. MAR 2019 • 17:07SPORT

Fuglsang bevarer podieplads i stjernebesat etapeløb

Astana-danskeren kørte stærkt nok til at holde Tom Dumoulin bag sig på den afsluttende enkeltstart i Italien.

10,1 kilometer enkeltstart var ikke nok til at vælte Astana-danskeren Jakob Fuglsang af podiet i cykelløbet Tirreno-Adriatico.Til gengæld var det langt nok til, at Primoz Roglic fra Jumbo-Visma-holdet sprang op på førstepladsen.På løbets 7. og sidste etape kørte Fuglsang i mål i tiden 11 minutter og 56 sekunder.Det var slet ikke hurtigt nok til at blande sig i kampen om etapesejren, som gik til Victor Campenaerts (Lotto Soudal) i tiden 11 minutter og 23 sekunder.Men i klassementet holdt Fuglsang tempospecialisten Tom Dumoulin (Sunweb) bag sig og sikrede sig den samlede tredjeplads.Hollænderen var 25 sekunder hurtigere end Fuglsang, men danskeren havde mere end et minut at give af.Fuglsang kan derfor se tilbage på et løb, hvor det både blev til sejr på 5. etape og en samlet podieplads.

Mitchelton-Scotts Adam Yates, der førte det stjernebesatte etapeløb før etapen, trak nitten. Trods en hæderlig indsats tabte han samlet med et sekund.

- Det var utrolig tæt. I sidste ende var jeg heldig, siger vinderen, Primoz Roglic, ifølge nyhedsbureauet AP.

- Jeg følte mig stærk. Jeg forsøgte at gøre en forskel og gå efter sejren, og jeg pressede mig selv helt frem til målstregen, lyder det fra den tidligere skihopper.Mads Pedersen (Trek) satte bedste mellemtid og hamrede i mål som nummer fem, men blev siden skubbet ned på sjettepladsen.Han kunne dog glæde sig over at slå blandt andre Roglic, Dumoulin, Rohan Dennis (Bahrain Merida) og de øvrige danskere i løbet.

Kasper Asgreen (Quick-Step) kom tættest på med en slutplacering som nummer 15, mens hverken Søren Kragh Andersen (Sunweb) eller Mads Würtz Schmidt (Katusha) kom i mål blandt de 30 bedste på dagen.

Både Asgreen, Kragh og Pedersen sluttede i top-10 i løbets ungdomskonkurrence.Den afsluttende enkeltstart blev kørt i San Benedetto del Tronto i det østlige Italien.

/ritzau/

20. JUL 2019 • 09:15 FOR ABONNENTER

Ole åbner et traktormuseum

20. JUL 2019 • 07:40 FOR ABONNENTER

Bornholm har fået sin første quizlabyrint

20. JUL 2019 • 06:39

Lejr sikrer sig mod terror

Mest læste