5. DEC 2018 • 20:36SPORT

Ribe-Esbjerg bryder tristesse med flot skalp mod BSV

Ribe-Esbjerg vandt overraskende over Bjerringbro-Silkeborg, mens Århus Håndbold vandt stort over KIF Kolding.

Efter en deprimerende sæsonstart fik Ribe-Esbjerg onsdag aften en tiltrængt succesoplevelse, da holdet på udebane vandt med 30-26 over Herre Håndbold Ligaens nummer to, Bjerringbro-Silkeborg (BSV).

Det var blot Ribe-Esbjergs fjerde sejr i 15 kampe, og klubben, der inden sæsonen hentede en lang række spillere i håbet om at spille en rolle blandt de bedste, er fortsat langt fra en plads blandt de bedste otte i slutspillet.

Med sejren kom Ribe-Esbjerg på ti point på niendepladsen med fire point til ottendepladsen og Skjern, der har 14 point inden den sene kamp mod Mors-Thy onsdag. BSV bliver på 21 point.Ribe-Esbjerg kom fremragende fra start, og efter bare ti minutter havde holdet skabt et hul på fem mål ved stillingen 8-3.

Herfra kom BSV bedre med, men udeholdet kunne dog gå til pause foran 16-13.

BSV kom nærmere og nærmere og reducerede til 19-20, inden Ribe-Esbjerg vandt en overtalsperiode med 2-0 og kom på 22-19. Det så for alvor godt ud, da Rúnar Kárason scorede til 24-20 med 12 minutter tilbage.Med fire minutter tilbage skød Nikolaj Markussen al spænding tilbage i kampen med reduceringen til 25-26, men derfra holdt Ribe-Esbjerg stand, scorede de næste tre mål og vandt.

Også KIF Kolding har hårdt brug for point i jagten på et yderligt mandat til slutspillet, men holdet kunne intet stille op ude mod Århus Håndbold, der vandt 28-21.

Århus bragte sig foran 9-4 efter 18 minutter og holdt forspringet indtil pausen, hvor det stod 13-8.I anden halvleg fortsatte hjemmeholdet med at have føringer i størrelsesordenen fire til seks mål, og KIF formåede aldrig at bringe spænding ind i opgøret.

I stedet strammede Århus grebet til sidst og vandt med syv mål.Aarhusianerne har 18 point på femtepladsen, mens KIF på tiendepladsen har ti point.

TTH Holstebro havde muligheden for at glide forbi BSV i tilfælde af sejr, men på hjemmebane måtte holdet nøjes med 28-28 mod bundholdet Nordsjælland.I første halvleg fulgtes holdene helt ad, men efter pausen var TTH foran 20-16, inden Nordsjælland sluttede bedst af. TTH har 21 point, mens Nordsjælland kom på ni point.

/ritzau/

21. MAJ 2019 • 11:10 FOR ABONNENTER

Miljøet mellem husene er med i ny lokalplan

21. MAJ 2019 • 11:08 FOR ABONNENTER

Byforening er tilfreds med ny lokalplan

Mest læste