6. NOV 2018 • 09:10SPORT

Danske Fifa-stjerner drømmer om fyldt Royal Arena

Oprettelsen af eSuperligaen får de største danske Fifa-stjerner til at drømme om fyldte arenaer og stadioner.

I studier på Østerbro blev superligaklubbernes nye e-sportssatsning eSuperligaen i Playstationsspillet Fifa19 skudt i gang mandag, og tirsdag spilles anden runde af turneringen.

Kulisserne og turneringsformatet fik mandag flotte ord med på vejen af spillerne, som drømmer om, at eSuperligaen er første skridt mod større oplevelser.

For som professionelle e-sportsudøvere havde de alle også bemærket de godt 12.000 tilskuere, som indfandt sig i Royal Arena lørdag for at støtte op om det danske Counter-Strike-hold Astralis i Blast Pro Series.

Og det vækker drømme hos Fifa-stjernerne.

- Fifa har taget et utrolig stort skridt de seneste to år med seertal og så videre, og jeg føler kun, at det går fremad, siger Marcus "Marcuzo" Jørgensen fra FC Københavns North-hold.

- Og for alle, som kan lide Fifa og bruger tid på det, er det jo drømmen at spille et sted som Royal Arena.

Han har selv spillet store turneringer i blandt andet O2 Arena i London, ligesom hans holdkammerat hos North, den tidligere verdensmester August "Agge" Rosenmeier, også har optrådt på store scener."Agge" ser også gerne, at Fifa fortsætter sin eksplosive udvikling, og han føler, at eSuperligaen er et solidt puf i retning mod hyppigere optrædener i store arenaer.- Det kunne være stort. Det er den første sten, som er blevet lagt med det her, siger han.- Det er noget, som kan gå hen og blive rigtig stort, og vi drømmer alle sammen om, at vi kan få så mange tilskuere ud. Lige nu er der stadig et stykke vej, men det går helt sikkert den rigtige vej.

Randers har også en tidligere Fifa-verdensmester på holdet i skikkelse af Mohamed Al-Bacha. Han spiller gerne i Royal Arena, men han drømmer om at komme tæt på den rigtige fodboldverden.

- Jeg vil rigtig gerne ud og spille på et stadion med en masse tilskuere, men der skal nok gå et lille stykke tid, før vi er klar til det, siger han.

Den nye eSuperliga afvikles over syv uger med 15 runder i grundspillet, hvorefter top-8 går videre til kvartfinalerne./ritzau/

17. APR 2019 • 14:16 FOR ABONNENTER

Investorer sætter frist for et nyt kulturhus

17. APR 2019 • 13:55

Politiet efterlyser cykel

Mest læste

16. APR 2019 • 11:55 FOR ABONNENTER

Europamesteren vendte hjem til Bornholm

14. APR 2019 • 07:50 FOR ABONNENTER

Corts styrke ligger på sofaen