16. OKT 2018 • 13:19SPORT

Island står til nedrykning efter nederlag til Schweiz

I november møder Island Belgien på udebane, men allerede nu står Island til at rykke ned i Nations League.

Det islandske herrelandshold i fodbold kan ikke længere undgå nedrykning til det næsthøjeste niveau i Nations League. Det står klart, efter at holdet mandag aften tabte 1-2 hjemme til Schweiz.Dermed er Island uden sejr i 13 kampe.- Vi var overbeviste om, at vi kunne komme tilbage. Vi pressede på, men de forsvarede deres føring, hvilket er normalt. Det var noget lort, hvis jeg må sige det sådan, siger landstræner Erik Hamrén til det islandske medie fotbolti.net.

- Vi er i A-ligaen i Nations League, fordi det islandske landshold har gjort det godt i de seneste par år.- Men vi konkurrerer mod Belgien og Schweiz, som er henholdsvis nummer ét og nummer otte på verdensranglisten. Når vi møder de her hold, kan man ikke forvente mere end en tredjeplads, siger han.Landsholdet vakte ellers opsigt verden over, da den lille nation i sommeren 2016 nåede frem til kvartfinalerne i EM. Siden da kvalificerede Island sig for første gang nogensinde til VM.

Men nederlag efter nederlag ser den gode stime nu ud til at være vendt.

I første halvleg af mandagens regnvåde kamp reddede den schweiziske målmand Yvon Mvogo islandske Gylfi Sigurdssons forsøg på at score og forhindrede dermed, at Island gik til pause foran.Islands målmand, Hannes Halldorsson, blev ikke testet før i 51. minut, da han stoppede et skud fra Steven Zuber. Men allerede ét minut senere kom Schweiz foran, da angriber Haris Seferovic scorede til 1-0.Senere fulgte landsmanden Michael Lang trop, og bragte holdet foran med 2-0 i første halvdel af anden halvleg.81 minutter inde i kampen lykkedes det islandske Alfred Finnbogason at reducere, inden holdet måtte gå fra banen med endnu et nederlag i bagagen.

15. november møder Island Belgien på udebane, men allerede nu står Island til at rykke ned i B-rækken, hvor Danmark også er placeret./ritzau/

20. MAR 2019 • 12:03 FOR ABONNENTER

Onsdagens leder: Hvem kan samle 3F?

Mest læste