11. OKT 2018 • 12:03SPORT

OVERBLIK: Nicklas Bendtners balladesager

Fodboldspilleren Nicklas Bendtner blev torsdag tiltalt for vold mod en taxachauffør, der også er tiltalt.

Angriberen Nicklas Bendtner har flere gange været indblandet i uheldige sager.Efter nogle år ude af søgelyset, hvad angår balladesager, er den danske angriber igen hovedperson i en uheldig sag. Torsdag blev han tiltalt for vold.Herunder et overblik over Nicklas Bendtners balladesager:

September/oktober 2018:

* Nicklas Bendtner sigtes for vold efter en episode med en taxachauffør i København. Taxaselskabet bekræfter over for BT, at der har været et overfald mod en chauffør, at denne ligger på operationsbordet med en brækket kæbe, og at overfaldsmanden er Nicklas Bendtner.

* Fodboldspillerens kæreste, Philine Roepstorff, hævder, at Bendtner slog taxachaufføren, men at det skete i selvforsvar, fordi chaufføren opførte sig truende og blandt andet kastede med en flaske.* Bendtner står skoleret på et pressemøde hos sin norske klub Rosenborg, hvor der dog ikke kommer meget nyt frem.* Både Nicklas Bendtner og taxachaufføren bliver tiltalt i sagen. Bendtner tiltales for vold, mens taxachaufføren tiltales for forsøg på vold.Marts 2014:

* Bendtner bliver straffet med en bøde af sin engelske klub Arsenal, fordi den danske landsholdsangriber har været en tur i København uden at have fået tilladelse til det.

* Bendtner er indblandet i en episode med en taxachauffør. Ifølge BT ringer chaufføren til politiet, efter Bendtner har knappet bukserne op og pisket taxaen med sit bælte.

November 2013:

Ifølge avisen The Sun bliver Bendtner anholdt og får en advarsel af britisk politi efter mistanke om, at han har begået hærværk mod den ejendom i nærheden af London, hvor han har en lejlighed.

Hovedpersonen selv bekræfter, at han sammen med sit følge ødelagde en dør ved et poolområde. De troede, at døren bandt. Bendtner havde et nøglekort til stedet, men døren åbnede ikke.Marts 2013:

* Bendtner får frakendt retten til at køre bil i tre år samt en bøde på 842.000 kroner, fordi han med en alkoholpromille på 1,75 kørte mod ensretningen på Gammel Strand i København.

Juni 2012:

Bendtner får en bøde på 735.000 kroner og en spilledags karantæne, efter at han i EM-kampen mod Portugal viste sine underbukser og dermed reklamerede for bookmakeren Paddy Power. Firmaet betalte bøden, men Bendtner fik karantæne i VM-kvalifikationskampen mod Tjekkiet. Kampen endte 0-0.

Maj 2012:

* Bendtner får ifølge avisen Sunderland Echo en bøde på 45.000 kroner for et hattrick af trafikforseelser, som stammer fra 13. maj 2012. Her blev Bendtner vinket ind til siden af engelsk politi, som fandt ud af, at Bendtner ikke havde et kørekort på sig, ikke havde den rette forsikring til at køre bilen, og at hans nummerplade ikke var registreret.

Februar 2012:

* Bendtner mister i februar 2012 sit kørekort i to måneder, efter han i december 2011 blev stoppet af politiet for en markant fartovertrædelse. Bendtner kørte ifølge chroniclelive.co.uk 166 kilometer i timen, mere end 50 km/t over det tilladte.

December 2011:

* Bendtner bliver i december 2011 arresteret af engelsk politi sammen med holdkammeraten Lee Cattermole fra Sunderland for hærværk mod mindst tre biler. Angiveligt havde de sparket på sidespejlene af de parkerede biler, men sagen mod Bendtner blev droppet.

November 2011:

* Bendtner bliver i november 2011 politianmeldt for vold mod en gæst på Hotel Marienlyst i Helsingør. Angriberen var oppe at toppes med gæsten midt om natten efter landsholdets venskabskamp mod Sverige. Politiet gik ikke videre med sagen.

September 2011:

* Bendtner bliver anholdt i september 2011 i forbindelse med et slagsmål på Hilton Hotel i Gateshead, berettede chroniclelive.co.uk i januar. Anholdelsen skete for at sikre ro og orden.

Maj 2009:

Efter et nederlag til Manchester United i Champions League tager den daværende Arsenal-spiller i byen. Der cirkulerer hurtigt billeder af en på det tidspunkt 21-årig dansker, der tydeligt beruset hjælpes ud til en bil med bukserne hængende midt på lårene og underbukserne blottet. Arsenal-manager Arsène Wenger straffer Bendtner med en bøde.

/ritzau/

Mest læste