7. DEC 2017 • 23:25SPORT

Ronaldo får også Ballon dOr-hæder som verdens bedste

For femte gang i karrieren har portugiseren vundet France Footballs hæderspris som verdens bedste.

For andet år i træk og femte gang i alt har Cristiano Ronaldo modtaget Ballon dOr-hæderen som verdens bedste fodboldspiller.

Torsdag aften fik Real Madrid-spilleren overrakt prisen, der bliver uddelt af fodboldmagasinet France football, ved en prisuddeling i Paris.

- Trofæerne, som vi vandt, hjalp mig til at vinde denne pris, siger Cristiano Ronaldo ifølge nyhedsbureauet AFP.

De to andre finalister til hæderen var FC Barcelonas argentiner Lionel Messi og Paris Saint-Germains brasilianer Neymar.

Vinderen bliver kåret efter en afstemning blandt fodboldjournalister.

32-årige Cristiano Ronaldo har nu altså vundet Ballon dOr-hæderen fem gange i alt, det samme antal som hans evige rival, Lionel Messi.

Portugiseren og argentineren har delt hæderen imellem sig de seneste ti år.

- Jeg håber at spille på dette niveau i nogle år endnu.- Jeg håber, at kampen med Messi fortsætter, der er en årsag til, at tingene sker, siger Cristiano Ronaldo.Det må siges at være meget lidt overraskende, at Cristiano Ronaldo løber med Ballon dOr-hæderen igen i år.

I oktober blev han kåret som verdens bedste fodboldspiller af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), også for andet år i træk og femte gang i alt.

Portugiseren har i år vundet det spanske mesterskab med Real Madrid, og storklubben genvandt også Champions League-titlen.

I sidstnævnte turnering trådte Ronaldo i karakter i foråret og scorede ti gange i fem kampe fra kvartfinalerne og frem til og med finalen.

Finalen i Cardiff vandt Real Madrid med 4-1 over italienske Juventus.

Cristiano Ronaldo endte som Champions Leagues topscorer med 12 mål.

Ballon dOr-prisen er blevet uddelt siden 1956, men fra 2010 til og med 2015 var den slået sammen med Fifas pris under navnet Fifa Ballon dOr.

Det samarbejde ophørte imidlertid, og siden sidste år har der derfor igen været to priser som verdens bedste fodboldspiller.

Allan Simonsen er den eneste danske spiller, der har vundet Ballon dOr. Han blev tildelt hæderen i 1977, dengang den var forbeholdt spillere fra Europa.

/ritzau/

Mest læste

15. DEC 2018 • 12:02 FOR ABONNENTER

Tre på stribe til Cort