6. DEC 2017 • 15:34SPORT

Håndboldlegenden Thor Munkager er død

Den tidligere danske landsholdsspiller på håndboldlandsholdet Thor Munkager er død. Han blev 66 år.

Thor Munkager, der i mange år var stamspiller på det danske håndboldlandshold, er død. Han blev 66 år. Det skriver Ekstra Bladet.

Dødsfaldet skete natten til mandag, hvor Thor Munkager blev hentet af en ambulance, da han havde fået det dårligt. Han døde på vej til hospitalet.

I løbet af sin håndboldkarriere nåede Thor Munkager at spille 103 A-landskampe og score 136 mål som stregspiller. Han fik debut i 1971.Han blev i august 2000 ansat som assistenttræner på herrelandsholdet, hvor han var landstræner Torben Winthers højre hånd. Torben Winther begræder tabet.- Han har betydet meget for mig, ligesom han har betydet meget for rigtig mange håndboldspillere i Danmark.- Han var et fantastisk menneske med stor empati, og jeg er glad for, at vi arbejdede sammen i Helsingør og på landsholdet, siger Torben Winther til Ekstra Bladet.

Torben Winther modtog den triste besked om Thor Munkagers død tirsdag og har været ked af det siden.

- Thor har jo desværre været syg længe, og allerede tilbage i tiden som assistent på landsholdet havde han hjerteproblemer, der senere medførte hjerneblødninger

- Vi var vældig gode venner, og Thor havde en evne til altid at se tingene fra en anden vinkel og give et godt råd med på vejen.- Det var også derfor, at så mange mennesker satte pris på ham, tror jeg. Man kunne altid regne med ham, og det er trist, han ikke er iblandt os længere, siger han til avisen.Thor Munkager nåede også at være cheftræner i Helsingør IF, HIK og AB på herresiden samt FIFs kvinder.

Som aktiv spiller var Thor Munkager med ved OL i 1972 og OL i 1976 samt ved VM i 1978, hvor Danmark blev nummer fire.

Thor Munkager måtte i en alder af blot 26 år indstille sin aktive karriere på grund af en ondartet skulderskade.

/ritzau/

14. NOV 2018 • 07:14

Fridolf er solgt til Bygma

14. NOV 2018 • 06:08 FOR ABONNENTER

Cykelhandlere åbner helt ny butik

14. NOV 2018 • 05:52

Formand genvalgt

Mest læste