14. NOV 2017 • 18:31SPORT

Tyske fodboldklubber skal hjælpe Kina til OL-succes

Det kinesiske U20-landshold spiller det næste halve år en stribe kampe mod tyske klubber.

Kinesisk fodbold befinder sig et godt stykke fra verdenstoppen, men nu har kineserne allieret sig med Tysklands verdensmestre i jagten på succes ved OL i Tokyo i 2020.Sidste år indgik den kinesiske regering et såkaldt fodboldpartnerskab med Tyskland, og i det kommende halve år bliver den første del af aftalen ført ud i livet.Indtil maj næste år vil Kinas U20-landshold have base i den tyske by Teistungen, og herfra vil holdet rejse ud til 16 aftalte kampe mod tyske modstandere.

Alle hold spiller til daglig i Regionalliga Südwest på fjerde niveau i det tyske ligasystem.Ligaen rummer egentlig 19 hold, men tre klubber har afvist at stille op mod Kina, der ellers betaler 15.000 euro for ulejligheden.

Det drejer sig om Koblenz, Waldhof Mannheim og Stuttgarter Kickers, der har takket nej, fordi klubbernes tilhængere har protesteret over aftalen.

Kickers Offenbach har til gengæld indvilget i at stille op, selv om holdets træner har svært ved at se værdien i testkampen.

- Vi skal føre noget ud i livet, som politikerne og Det Tyske Fodboldforbund (DFB) har aftalt, siger træner Oliver Reck til Bild.

- Jeg har ikke noget imod kineserne, men hvorfor skal vi gøre det her, spørger han.Fodbold er ikke den eneste sportsgren, hvor Kina tager på langfart for at forbedre sig.Tidligere på måneden kom det frem, at de kinesiske håndboldlandshold får fast base i Danmark frem til OL om knap tre år./ritzau/AFP

Mest læste

12. OKT 2018 • 18:32 FOR ABONNENTER

Viking og Tejn mødes i første lokale opgør i e-sport

11. OKT 2018 • 14:05 FOR ABONNENTER

Pigefodbold er igen blevet populært på Bornholm

10. OKT 2018 • 09:21SPORT

BHS-Almeborg henter forstærkning