14. NOV 2017 • 14:52SPORT

Ny økonomisk bombe rammer Norges cykel-VM

VM-arrangørerne risikerer at gå glip af en garanteret underskudsdækning på 5,2 millioner norske kroner.

Cykel-VM i Bergen er ved at udvikle sig til en økonomisk farce for de norske arrangører.

Norges Cykleforbund oplyste allerede under VM, at man regner med et millionunderskud, hvilket delvist skulle dækkes af underskudsgarantier fra Bergen Kommune og Hordaland Amt.Men nu risikerer VM-arrangørerne, at Hordaland løber fra sin halvdel af underskudsgarantien svarende til 5,2 millioner norske kroner.Baggrunden er, at det konkurstruede selskab bag VM ikke har tilbageført de ændringer i vejnettet, som blev lavet inden mesterskabet. Her blev blandt andet fortovskanter og fartbump fjernet.- Vi kræver, at vejene bliver leveret tilbage, som de var, og det er endnu ikke gennemført.- Dette vil få konsekvenser for udbetalingen af underskudsgarantien, siger amtsrådmand Rune Haugsdal ifølge NTB til Bergens Tidende.

Haugsdal tilføjer, at hvis ikke arrangørerne får orden på vejene, vil amtet selv stå for det og derefter afskrive beløbet på underskudsgarantien.

Men VMs arrangementschef, Helge Stormoen, advarer om mod at sende regningen videre til det trængte VM-selskab, der har svært ved at betale sin gæld.- Hvis amtet gør det, prioriterer den sig selv foran andre kreditorer, og så bliver det små private leverandører, der kommer til at lide under det, siger Helge Stormoen.

Han mener, at amtet efter VM forsøger at presse klausuler ind i en aftale, som oprindelig var uden klausuler.Bergen Kommune har til gengæld indvilget i at betale sin del af underskudsgarantien./ritzau/

Mest læste