17. JUL 2017 • 14:10SPORT

Froome vil skabe større forspring inden enkeltstart

Lige nu vurderer Chris Froome, at forspringet til de nærmeste forfølgere er for lille til at vinde Touren.

Chris Froome vil føle sig utryg i lørdagens enkeltstart i Tour de France, medmindre Sky-kaptajnen øger forspringet til sine rivaler.

Det fortæller Froome på mandagens hviledag i franske Le Puy-en-Velay.20. etape i Marseille vil formentlig være den sidste chance for rivalerne, hvis de skal indhente Froome. Hvis ikke de gør det før.Lige nu har Froome kun 18 sekunder ned til italienske Fabio Aru fra Astana, og det forspring vil ikke give briten nattero.- Jeg vil ikke sove trygt (med det forspring). Vi har hele tiden vidst, at det ville blive et tæt løb, og det er præcis, hvad det er blevet.

- Det var forventet, og jeg vidste, at alle etaper og hvert eneste sekund ville tælle, siger 32-årige Froome ifølge AFP.Ud over Aru er Romain Bardet (AG2R) 23 sekunder efter Froome, mens Rigoberto Urán (Cannondale) er 29 sekunder fra den gule trøje.

Endelig er Dan Martin (Quick-Step) på femtepladsen kun 1 minut og 12 sekunder efter Froome.

Det er Urán, som Froome frygter mest af de nærmeste rivaler lige nu, fordi colombianeren normalt er meget stærk på tidskørsler.- Rigoberto Urán kan måske blive mere end en "dark horse", og han er gået en smule under radaren.

- Han er måske den stærkeste rytter på enkeltstarter af forfølgerne, så med etapen i Marseille kan han blive en stor trussel, siger Froome.

Hver eneste af rivalerne udgør dog en trussel på hver deres måde, påpeger Froome.- Hvis du kigger på Fabio Aru, så vandt han den første etape med en afslutning på et bjerg, etapen til Planche des Belles Filles.

- Måske havde han ikke så god en dag for et par dage siden, men han har været stærk i den tredje uge af en grand tour før. Vi må se, hvordan det går.

- Romain Bardet har altid været stærk i den sidste uge af en grand tour, og han har også et hold til at støtte ham, lyder det fra Froome./ritzau/

14. JUL 2018 • 14:32 FOR ABONNENTER

Leder: Når en god idé alligevel ikke er god

Mest læste