16. JUL 2017 • 19:10SPORT

Mollema redder Trek fra katastrofeetape

Trek missede i første omgang udbruddet, men Bauke Mollema reddede hele holdets Tour med sin flotte sejr.

Ikke siden 2. etape af Tour de France 2013 havde Trek-holdet fået en etapesejr i verdens hårdeste cykelløb, men det ændrede hollænderen Bauke Mollema på søndag.

Med et imponerende soloridt over de sidste næsten 30 kilometer kørte Mollema sin første Tour-sejr hjem, og det skabte stor jubel hos det amerikanske hold.

- Der faldt en stor sten fra hjertet. Det er jo ikke, fordi vi har vundet så satans meget i år, så det betyder rigtig, rigtig, rigtig, rigtig meget, siger Treks danske sportsdirektør, Kim Andersen.

Men tidligt på etapen lignede det alt andet end en stor etape for Trek.

- Vi havde sagt til rytterne i morges, at de bare skulle være med i udbruddet, og så kørte det første, og de var ikke med. Det var ren katastrofe, forklarer Kim Andersen.

Mollema kom dog op til frontgruppen senere og endte med at redde dagen - måske endda hele Tour de France - for Trek.

- Det er meget tæt på ja. I forhold til de uheld, vi har haft på nuværende tidspunkt, så ja, svarer Kim Andersen på spørgsmålet om, hvorvidt Touren nu var reddet for holdet.

Men det kan også blive starten til noget endnu større, håber Kim Andersen.

- Det skulle ikke undre mig, om det kan være med til at vende lidt, så vi kan få en god sidste uge, lyder det fra den danske sportsdirektør, som også tror, at Alberto Contador er i klar bedring.- Jeg synes også, han virker mere frisk. Han var med i udbruddet, hvor han kørte op til dem, men lod sig falde tilbage for at give det en chance. Jeg tror godt, sejren kan være med til at give et puf til resten af holdet.

/ritzau/

19. JUN 2018 • 16:20

Madskole mangler børn

19. JUN 2018 • 15:50 FOR ABONNENTER

Jagten på dialekten

19. JUN 2018 • 14:00 FOR ABONNENTER

Tirsdagens leder: Undskyld, må jeg tage et billede af jer to?

Mest læste