16. JUL 2017 • 22:24SPORT

Federer efter historisk triumf: Det har været magisk

Schweizeren gik gennem hele årets Wimbledon-turneringen uden at tabe et eneste sæt.

Søndag kunne den 35-årige schweizer Roger Federer skrive endnu et kapital ind i historiebøgerne med sin ottende Wimbledon-titel.

Den kom i hus efter finalesejr over kroatiske Marin Cilic i tre sæt, 6-3, 6-1, 6-4.

Lige så imponerende sætcifrene lyder, lige så imponerende har hele Federers turnering i det sydengelske været. Han er nemlig gået gennem alle syv kampe uden at tabe et sæt.

Det er en bedrift, som schweizeren selv var glad for, da han blev interviewet efter kampen.

- Turneringen, jeg har spillet uden at tabe et sæt, har været helt magisk, og jeg har stadig svært ved at forstå det. Det er næsten alt for meget, lød det fra Federer.

Selv om Federer var i fokus på Centre Court efter finalesejren, var han ikke bleg for at rose den syvendeseedede Marin Cilic.

I andet sæt blev Cilic ramt af en fodskade, som satte sit tydelige præg på resten af kampen.- Tennis kan være barsk nogle gange, hvis ikke du har det godt på banen, men han kæmpede godt, og han er en helt. Vær stolt af dig selv, og jeg håber, at vi kan spille nogle bedre kampe i fremtiden, sagde Roger Federer.

Det kan meget vel være sidste gang, vi har set Roger Federer spille på Wimbledons grønne græs.

Efter finalen turde den 35-årige schweizer ikke love, at han vender tilbage næste år for at forsvare titlen.

- Jeg håber, at jeg vender tilbage næste år, men der er aldrig nogen garantier - især ikke, når man er fyldt 35, udtalte Federer ifølge Reuters.Med sejren søndag har Roger Federer nu rekorden for flest Wimbledon-titler i herresingle. Derudover er han også den ældste spiller til at løfte trofæet, siden tennis blev professionelt i 1968.

/ritzau/

22. JUN 2018 • 06:19 FOR ABONNENTER

Nyt ambitiøst program: Iværksættere kan få superkræfter

21. JUN 2018 • 21:15 FOR ABONNENTER

Leder: Så er det op på cyklen, Bornholm

21. JUN 2018 • 20:33

Sankthans i Østerlars er reddet

Mest læste