21. MAR 2017 • 07:00SPORT

Delaney: Tysk tempo gør mig til en bedre fodboldspiller

Tempoet er noget andet i Werder Bremen, end det var i FCK. Jeg bliver presset hver dag, siger Thomas Delaney.

Thomas Delaney, der i flere sæsoner har brilleret for FC København, løb mandag aften med prisen som årets superligaspiller ved Dansk Fodbold Award i Horsens.

Og midtbanespilleren har taget de gode præstationer med sig over grænsen, efter at han skiftede til tyske Werder Bremen i januar.

- Det største skridt har været mentaliteten. Jeg kommer fra et hold, hvor jeg var vant til at vinde hver kamp. Det går stærkt i Tyskland. Tempoet er noget helt andet.

- Med FCK kunne vi ofte tage den med ro og styre hele kampen. Det er der måske kun et hold, der gør i Bundesligaen. Det er Bayern München.

- Forhåbentlig gør det mig til en bedre fodboldspiller, at jeg bliver presset hver dag. Her bliver jeg udfordret på alle parametre, siger Delaney.

For anden gang i år fandt danskeren efter weekendens spillerunde i Bundesligaen vej til en plads på rundens bedste hold i det tyske magasin Kicker.

Men der er stor forskel på at komme fra det bedste hold i Superligaen til et hold, hvor man skal arbejde ekstra hårdt for at vinde, fortæller Delaney.

I sidste måned pådrog Delaney sig en hovedskade. Men i weekenden var han tilbage i Werder Bremens startopstilling, da klubben tog endnu et skridt væk fra nedrykningszonen med 3-0-sejren over RB Leipzig.

Det pres, Delaney oplever i sin nye hverdag i Tyskland, har han tænkt sig at tage med i søndagens VM-kvalifikationskamp ude mod Rumænien.

- Jeg udvikler mig i takt med, at jeg vænner mig til pressede situationer. Det er det, jeg lærer i Werder Bremen.

- Jeg lærer at være under pres hele tiden. Det er også det, vi ser i international fodbold, om det så er landshold eller europæiske kampe, siger han.

/ritzau/

19. MAJ 2018 • 11:51 FOR ABONNENTER

Spillested vil lave om på dødvande i musiklivet

Mest læste