21. MAR 2017 • 06:15SPORT

Eriksen: Vi mangler resultaterne på landsholdet

Danmark skal vinde nogle flere fodboldkampe i år, end det var tilfældet sidste år, mener Christian Eriksen.

Nederlagene ude til Polen og hjemme til Montenegro i VM-kvalifikationen gjorde ondt på det danske fodboldlandshold sidste år.

I 2017 skal sejrene komme oftere, så billetten til VM i Rusland i 2018 kan blive indløst.

Det mener Christian Eriksen, som stadig tror på, at Danmark kan komme med til den første slutrunde siden EM i 2012.- Jeg vil gerne have, at resultaterne bliver meget bedre i 2017, end de var i 2016, siger Eriksen.Med seks mål i seks landskampe sidste kalenderår havde Eriksen statistisk set et af sine absolut bedste år i rødt og hvidt.- 2016 var personligt et meget godt fodboldår for mig på landsholdet. Kigger man på antal mål og kampe, så var det klart det bedste, jeg har haft, siger han.- Vi mangler stadig resultaterne, og vi har måske været lidt søgende efter præcis, hvordan vi skulle spille mod visse modstandere. Nu har vi fået en idé om, hvilken type fodbold vi skal spille.Han ser fortsat muligheder i VM-gruppen, hvor Polen er stukket lidt af fra de øvrige hold - heriblandt Danmark.- Jeg synes stadig, der er masser at spille om. Og med de hold, der er i puljen, og som vi allerede har mødt, så kan jeg ikke se, hvorfor vi skulle tabe til dem igen.

- Nu ved vi, hvem vi skal møde. Og med det udgangspunkt, vi har, ser jeg ingen grund til at tro, vi ikke kommer med til VM, lyder det optimistisk fra Eriksen.

Søndag skal Danmark møde Rumænien på udebane, og en sejr er påkrævet, mener Eriksen.- Vi er i en situation, hvor vi har presset os selv, og det kræver, at vi skal have så mange point som overhovedet muligt. At tabe en enkelt kamp kan være dødsstødet i sidste ende.

- Så det handler først og fremmest om at hente et godt resultat i Rumænien og vinde vores kampe, siger Eriksen.

Midtbanespilleren er i gang med en god periode i Tottenham, hvor han både har scoret mål og assisteret i de seneste kampe.- Vi vinder nogle kampe, og det gør selvfølgelig, at fodboldspillet bliver lidt nemmere.- Med den position, vi har i ligaen, er vi godt med. Det smitter af på ens humør og ens spil. Især når man kan få scoret nogle kasser og være lidt afgørende, siger Eriksen./ritzau/

19. MAJ 2018 • 11:51 FOR ABONNENTER

Spillested vil lave om på dødvande i musiklivet

Mest læste