21. MAR 2017 • 05:19SPORT

Superstjernes stjålne Super Bowl-trøjer dukker op i Mexico

Efter en historisk sejr i februar forsvandt Tom Bradys kamptrøje. Den er nu fundet hos en journalist i Mexico.

Den måske største stjerne i amerikansk fodbold har fået sin trøje tilbage.

Efter en medrivende sejr i Super Bowl i februar forsvandt den trøje, som New England Patriots quarterback Tom Brady havde haft på under kampen.

Men nu er den dukket op i Mexico hos den mexicanske journalist Martin Mauricio Ortega. Han var akkrediteret til Super Bowl, som fandt sted i Houston.Det var mexicanske myndigheder, der foretog ransagningen af Ortegas hjem. Det skete på foranledning af det amerikanske forbundspoliti, FBI.Trøjen har tilsyneladende en høj værdi, da den blev båret af NFLs måske største stjerne nogensinde og ham, som førte New England til den historiske sejr.Holdet lavede det største comeback i Super Bowls historie, og det skete endda, efter at kampen for første gang nogensinde var røget ud i forlænget spilletid.Også en anden trøje, som Tom Brady havde på under en anden Super Bowl-sejr to år tidligere, blev fundet i den mexicanske journalists hus.Politiet i Houston og NFLs sikkerhedsfolk var involveret i efterforskningen sammen med FBI.- Man kommer ikke til Texas og ydmyger os her på vores hjemmebane, sagde politichef Art Acevedo til journalister mandag.

Han siger, at sagen er blevet taget meget seriøst, fordi den var "den eneste skønhedsplet på Super Bowl".Den mexicanske avis La Prensa, hvor Ortega var ansat, tager afstand fra sagen.

- Hvis det viser sig at være rigtigt, tager La Prensa stærkt afstand fra den opførsel, som Martin Ortega har udvist ved at udnytte avisen til at få adgang til banen, skriver avisen i en pressemeddelelse.Ortega sagde op på avisen tirsdag i sidste uge.Tom Brady selv takker politiet i en pressemeddelelse. Han havde offentligt beklaget sig over, at hans trøjer var blevet stjålet.

- Det er meget beklageligt, for det er et dejligt objekt til minde om sejren. Den slags er meget specielt for mig. Men hvad kan jeg gøre? Jeg må nøjes med min mesterskabsring, og den er god nok til mig, sagde Brady dengang.Den 39-årige quarterback har hele fem ringe.

New England Patriots ejer, Robert Kraft, har også mærket, at Super Bowl-genstande er i høj kurs.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, prøvede i 2005 Robert Krafts ring under et møde mellem de to. Putin undlod dog at give ringen tilbage, har Kraft fortalt ved flere lejligheder./ritzau/Reuters

Mest læste