20. MAR 2017 • 10:00SPORT

Danske curlingkvinder kollapser i ny VM-skuffelse

Danmark noterede nederlag nummer fire og fem mandag ved curling-VM, og det ser sort ud for de danske kvinder.

De danske curlingkvinder har fået den værst tænkelige indledning på VM i Kina med lutter nederlag.

Med nederlag til både Sydkorea og Skotland mandag har Danmarks kvinder nu tabt alle fem kampe indtil videre ved VM, og drømmen om vinter-OL næste år begynder at fortone sig.Natten til mandag dansk tid var skipper Lene Nielsen og holdet på vej mod den første sejr i kamp nummer fire, men et gedigent dansk kollaps sikrede Sydkorea sejren på 8-7.

Efter fem af de ti ender i kampen havde Danmark taget en solid føring på hele 7-2, og alt tydede på, at de danske kvinder skulle hente den første sejr ved VM i fjerde forsøg.

Sådan skulle det dog ikke gå. Danskerne gik i stå og tabte de følgende fire ender med 0-1, så stillingen var 7-6 i dansk favør inden tiende og sidste ende.

Her gik det endnu mere galt for Lene Nielsen og co. Enden blev tabt med 0-2, og dermed endte det med sydkoreansk triumf på 8-7 efter en total nedsmeltning på isen for Danmark.

Bedre blev det ikke til mandagens anden kamp, hvor modstanderen var Skotland.

Reserven Charlotte Clemmensen havde erstattet skipper Lene Nielsen i kampen. Madeleine Dupont overtog rollen som skipper, men det blev ikke bedre.

Danmark kom sig aldrig over en skotsk føring på 4-0, og ved stillingen 7-2 opgav danskerne med to ender tilbage.Dermed ligger Danmark fortsat sidst af de 12 hold ved VM med fem nederlag i lige så mange kampe.Danmark har ellers brug for en placering i den bedre halvdel, da holdet ikke mindst er rejst til VM i håbet om at kvalificere sig til vinter-OL i Sydkorea i 2018.

OL-pladserne går til de syv hold, der samlet klarer sig bedst ved VM i 2016 og 2017. Sidste år endte de danske curlingkvinder på en ottendeplads ved VM./ritzau/

Mest læste