20. MAR 2017 • 01:13SPORT

Federer server stor titel hjem mod vennen Wawrinka

Schweiziske Roger Federer slog sin landsmand og tætte ven Stanislas Wawrinka i finalen i BNP Paribas Open.

Roger Federer har sent søndag dansk tid vundet BNP Paribas Open i Indian Wells for femte gang i karrieren.

I finalen slog schweizeren landsmanden Stanislas Wawrinka 6-4, 7-5 i et tæt opgør, som Federer alligevel havde relativt godt styr på.

Kun i begyndelsen af andet sæt var Federer kort på hælene, da hans serv blev brudt for første gang i turneringen. Det gav Wawrinka en 2-0-føring, som dog hurtigt blev formøblet.

Federer fører hele 20-3 i indbyrdes opgør mod sin gode ven og landsmand. Tre gange har de to mødt hinanden i Indian Wells, og alle tre gange har Federer vundet.Federer fortsætter dermed sin optur, efter at han i starten af året vandt grand slam-turneringen Australian Open.

Dengang stod den 35-årige Federer i øvrigt også i vejen for 31-årige Stanislas Wawrinka. De to kæmpede en lang og tæt kamp i semifinalen, som Federer vandt i fem sæt.Roger Federer er kun den anden spiller på herresiden, der har vundet den prestigefulde turnering i Indian Wells fem gange. Den første, der opnåede den hæder, var serbiske Novak Djokovic.

Sejren i turneringen markerer endnu en milepæl i Federers vej tilbage til verdenstoppen efter en skade i sidste halvdel af 2016.Mange spekulerede dengang i, om den aldrende schweizer nogensinde ville komme tilbage. Med sejren kravler Federer dog ifølge ATPs hjemmeside op på verdensranglistens sjetteplads.

I kvindernes finale vandt russiske Elena Vesnina i en lang finale 6-7 (6-8), 7-5, 6-4 over landsmanden Svetlana Kuznetsova.

Det var første gang Vesnina var i finalen ved turneringen i Californien.Alligevel formåede verdens nummer 15 at holde hovedet koldt gennem finalen, der varede tre timer.

Kuznetsova, der er verdens nummer otte, har været i finalen i Indian Wells tre gange. Russeren har tabt alle tre gange.

/ritzau/

Mest læste