16. AUG 2019 • 09:44ERHVERV/POLITIK

OVERBLIK: Politikere gør grin med Trumps plan om Grønland

USAs præsident har angiveligt luftet tanken om at købe Grønland. Læs reaktioner på nyheden her.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, leger angiveligt med tanken om at købe Grønland af Danmark. Det fortæller flere unavngivne kilder til Wall Street Journal.

Historien har medfødt reaktioner fra en række politikere. Læs en oversigt her:* Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, på Twitter:

- Det må være en aprilsnar. Totalt uden for sæson.

* De Radikales udenrigsordfører, Martin Lidegaard, på Twitter:- Trump købe Grønland?! Forhåbentlig en joke, men ellers forfærdelig tanke med risiko for militarisering af Grønland og mindre selvstændighed til det grønlandske folk - ud over stort tab for Danmark.

* Dansk Folkepartis udenrigs- og grønlandsordfører, Søren Espersen.- Hvis det er rigtigt, at han arbejder med de tanker, så er det et endegyldigt bevis på, at han er blevet vanvittig. Jeg må sige det, som det er: Tanken om, at Danmark skulle sælge 50.000 statsborgere til USA, er fuldstændig vanvittig.

* Leder af Alternativet Uffe Elbæk på Twitter:

- At den amerikanske præsident er demokratisk uværdig på så mange niveauer, man næsten kan forestille sig, er velkendt. Men at han nu også er blevet vanvittig, som Søren Espersen (fra DF, red.) siger, gør det kommende besøg til det mest absurde statsbesøg i mands minde.* Politisk ordfører for Enhedslisten Pernille Skipper på Twitter:

- Det siger voldsomt meget om Trump, at han rent faktisk tror, at man kan købe et helt land og et helt folk. Grønland er grønlændernes, og det her er ikke 1800-tallet. Ikke til salg!

* De Konservatives udenrigsordfører, Naser Khader, på Twitter:

- Slap nu af. Ideen om at købe Grønland er ikke ny. I 1946 forsøgte den amerikanske præsident Truman at købe Grønland for 100 millioner dollar - som amerikanerne gjorde tidligere, da de købte de danske vestindiske øer i 1917.* Tidligere amerikansk ambassadør i Danmark Rufus Gifford på Twitter:- Åh gode gud. For en, der elsker Grønland og har været der ni gange og i hvert hjørne og elsker folket, er det her en komplet og total katastrofe.* Det grønlandske folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen fra venstrefløjspartiet Inuit Ataqatigiit:- Jeg siger nej tak, til at amerikanerne skal købe Grønland fra Danmark. Jeg ser hellere, at man styrker relationen mellem Grønland og Danmark. Grønland er ikke en handelsvare, som man bare kan sælge./ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

17. SEP 2019 • 09:13 FOR ABONNENTER

Ny bestyrelse har sat gang i en redningsaktion

17. SEP 2019 • 07:19 FOR ABONNENTER

Første sæson gik over al forventning: Det var vanvittigt

17. SEP 2019 • 05:55

Nu går Pelle på pension

Mest læste

15. SEP 2019 • 19:58SPORT

BHS-Almeborg tager historisk sejr

15. SEP 2019 • 13:16 FOR ABONNENTER

I dag kører han sit sidste løb

14. SEP 2019 • 17:56SPORT

Dårlig RIK-dag på Amager